Vojvotkinja od Sussexa ulazi u politiku: Ovim potezom dokrajčit će kraljevsku porodicu

Piše: I. H.

Meghan Markle je još od malih nogu bila poznata po tome da radi šta hoće, te da su za nju pravila tu da se krše. Iako članovima kraljevska porodice nije dozvoljeno miješati se u politiku, Meghan je drugačije odgajana i sve radi na svoju ruku.

Otvoreno je isticala svoje političke stavove, a sada je počelo kružiti njezino ime kao moguća zamjena za kalifornijsku senatoricu Dianne Feinstein, koja je preminula 29. septembra u 91. godini. Vojvotkinja bi tako mogla nastaviti njezin mandat.

 

Kalifornijski guverner Gavin Newsom izabrati će zamjenu za preminulu senatoricu, a izvori bliski političaru kažu da bi Meghan mogla biti adekvatna zamjena.

Kako su zaključili pratitelji na društvenim mrežama, ukoliko Meghan postane političarka, to će definitivno dokrajčiti kraljevsku porodicu. Oni nikad nisu htjeli da se Meghan ističe i da javno govori o svojim stavovima. Na kraju krajeva, to i nije dozvoljeno članovima kraljevske porodice – petljati se u politiku na taj način.

Komentari na ove poteze na društvenim mrežama samo se nižu.

„Samo im diže živce svojim ponašanjem“, pisao je jedan pratitelj, a drugi dodao:

 

„Meghan samo želi biti poznata. Zato radi sve što radi“

Na službenim internet stranicama Buckinghamske palače kraljevska porodica je nedavno izbacila titulu HRH, odnosno Njegovog Kraljevskog Visočanstva princa Harryja, što je za njega sigurno bio težak udarac. Ipak, bez obzira na to što su otišli od kraljevske porodice i osramotili ih u više navrata, stručnjaci smatraju da kralj Charles III. neće mlađeg sina ostaviti bez svih titula.

 

Kraljevski biograf Robert Jobson ističe da je čuo iz palače kako Charles neće Harryju i Meghan oduzeti titule vojvode i vojvotkinje od Sussexa, jer su to dobili na dar od pokojne kraljice Elizabete II. na dan vjenčanja 2018. godine. Čak i da u budućnosti Meghan postane predsjednica Amerike, titulu vojvotkinje joj niko ne može oduzeti.

Pročitajte još