Ovo su najbogatija djeca na svijetu: Princeza Charlotte na tronu je s vrijednošću od 4,1 milijardu eura

Piše: L. K. P.

Slavne zvijezde od novca koji zarađuju mogu sebi priuštiti sve što požele. Neki se razbacuju i nepromišljeno troše, dok drugi pametnije raspolažu svojim bogatstvom. Ono što mnogima često promakne, jest da su i njihova djeca vrlo bogata i to od najranije dobi. Tvrtka Outdoor Toys provela je istraživanje o neto vrijednosti najpoznatije djece na svijetu, prenosi Yahoo!life.

Nikoga vjerovatno neće iznenaditi što se prvi vrhu liste najbogatije djece na svijetu nalaze najmlađi članovi kraljevske porodice. Princeza Charlotte (8), kćerka princa Williama i Kate Middleton, na tronu je s vrijednošću od 4,1 milijardu eura.

Iza nje je njen brat George (10), čija se vrijednost procjenjuje na 3,3 milijarde eura. Treće mjesto zauzima Jacques, princ nasljednik Monaka i markiz Bauxa iz kneževske dinastije Grimaldi. Njegova neto vrijednost iznosi 943 miliona eura.

Među top 10 su i Stormi Webster, kćerka Kylie Jenner i Travisa Scotta, North West, kćerka Kim Kardashian i Kanyea Westa, youtuberi Vlad & Niki, Valentina Paloma Pinault, kćerka Salme Hayek i Francoisa-Henrija Pinaulta, Max i Emme Maribel Muniz, blizanci Jennifer Lopez i Marca Anthonyja, Suri Cruise, kćerka Katie Holmes i Toma Cruisea, i Blue Ivy Carter, kćerka Beyonce i Jay Z-ja.

Princ Louis, najmlađi sin princa Williama i Kate Middleton, trenutno nije na popisu. U top 10 najbogatijih nisu ušli ni princ Archie i princeza Lilibet, djeca princa Harryja i Meghan Markle.

Pročitajte još