Din Omerhodžić učesnik “IDJshow” za “Azru”: Djevojka Mahrina me osvojila dobrotom

Piše: A. H.
Dina Omerhodžića pamtimo kao finalistu šoua “Njemačka traži zvijezdu”.  Ovaj talentirani mladić danas se takmiči u poznatom “IDJshow-u” u Beogradu u kojem je pronašao i ljubav, popularnu pjevačicu Mahrinu. Samo za “Azru” otkriva kako se našao u ovom šou te čime ga je osvojila nova djevojka.
– Ja se iskreno nisam prijavio na šou nego je to moj mladji brat Edin učinio za mene. On me je nagovorio, prijavio i sve ispričao za to takmičenje. Kao i uvijek, on je kriv za sve – rekao nam je.
Koliko se razlikuje od onog u Njemačkoj?
Razlika između IDJshow-a i DSDS-a je iskreno ogromna. Primjećuje se znatno da je DSDS u svojoj dvadesetoj sezoni a Idjshow krenuo tek u drugu. Međutim, moram priznati da pored tih većih resursa koje DSDS ima naspram naših takmičenja, koncept, ideja i izvođenje Idjshow, mnogo je moderniji, praktičniji i za kandidate više prijateljski nego što su ostale X-factor i idol emisije po svijetu, kao i u Njemačkoj. Kroz Idjshow stvarno dobijaš priliku da izgradiš karijeru, snimaš pjesme i dostigneš nešto u muzičkom svijetu. U DSDS-u sam poslije takmičenja sve morao sam da radim i borim koliko mogu. Njima je bila samo bitna emisija, a ovdje je kanidat u centru pažnje.
Ko Vam je omiljeni član žirija? 
Što se tiče žirija, moram reći da su svo troje nevjerovatno kompetentni, fini i ljudski. Moram međutim i priznati da prije nego što me je brat prijavio, glavni razlog za moj dolazak jeste bio prisustvo Relje.  Nataša me je jako pohvalila i velika mi je čast sto sam smio pjevati pred njom, ali na kraju dana mi je Darko dao VETO glas, tako da sam ja punim srcem njegov.
U šou si pronašao ljubav, popularnu pjevačicu Mahrinu?
Ljubav sam pronašao na dan prve audicije. Bio sam u frci, sav mokar od treme i ugledao tu Mahrinu, koju iskreno nisam poznavao prije toga i mislio u tom trenutku da je to jedna druga kandidatkinja. Poslije mog nastupa ona mi je čestitala na izvođenju pjesama.  Sedmicu nakon toga smo se našli na kafi da mi pomogne oko šoua, ostatak je historija. Mahrina me je osvojila svojom nevjerovatnom dobrotom i iskrenošću u očima. Nisam mogao da vjerujem da jedna pjevačica na našoj sceni, može biti toliko naivno dobra i neiskvarena osoba.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by MAHRINA (@mahrinaye)

Čime te osvojila?
Ne da imam nešto protiv pjevačica, ali me je prosto šokiralo to njeno 0% nadmjenosti i to što je tako na zemlji ostala skroz. Da nije nje, previše toga ne bih znao. Ona me priprema za svaki nastup, uvela me u svijet muzike, naučila me dosta toga i mnogo tih prošlih predrasuda o tom svijetu oduzela time.
Koji su Vam dalji muzički planovi?
Moji planovi za dalje su da dam 110% u ovom sadašnjem takmičenju i paralelno budem svojoj djevojci od maksimalne koristi u muzičkom smislu. Ja pišem kao sto znate i svoje pesme i želim ubuduce da pišem i Mahrini pjesme i pomažem gdje god i kako mogu. Sve dok se ja ne budem uspješno etablirao u muzički naš svijet i onda sa svojim pjesmama krenuo u napad osvajanja balkanske muzičke scene. Naravno, kao što sam u jednom prošlom intervjuu spomenuo, velika mi je želja i dalje ostala učešće na Eurosongu, međutim i dalje čekam da se nešto pokrene u mojoj Bosni jer mi je najveća želja Bosnu da odvedem opet na Evroviziju jednog dana.
S obzirom na to da ste živjeli u Sarajevu, kada Vas možemo očekivati u bh. prijestonici?
Sarajevo sam jako poželio. Bio sam ljetos dan, dva u Sarajevu zbog Mahrininih nastupa, međutim nije to to.  Želim da dođem i budem opet jedan period, snimim koju pjesmu i ako Bog da eto, neki lični cilj i želju sebi ostvarim i tu. Velika mi je također želja jednog dana da nastupam u Sarajevu nekom prilikom. Vidimo se u svakom slučaju uskoro opet.

Pročitajte još