Obilježila je muzičku scenu 90.-ih: Na vrhuncu karijere nestala iz javnog života

Piše: I. H.

Pop pjevačica Ivana Banfić obilježila je regionalnu muzičku scenu krajem 90.-ih i početkom 2000.-ih, a poznata je i po hitovima kao što su “Godinama” i “Predaleko”.

Nakon što je doživjela vrhunac svoje karijere, nestala je iz javnog svijeta. I dok joj je karijera cvjetala, u privatnom životu je doživjela nekoliko razočarenja.

 

Naime, nakon 12 godina braka s Robertom Magićem, razvela se, a potom prepustila alkoholu. Na kliniku za odvikavanje se prijavila 2005. godine i uspjela prebroditi to teško životno razdoblje. Nakon toga, ljubav svog života pronašla je u Kruni Ladišiću. Vjenčali su se u tajnosti, a Ivana je jedva čekala da ostane trudna. Nažalost, imala je spontani pobačaj.

Jednom prilikom je za medije izjavila da je to bilo preteško iskustvo za nju, te da joj je molitva pomogla da ponovo nađe svoj mir.

 

Sina Jana rodila je u 37. godini života.

 

“Suočila sam se s drugom trudnoćom, a onda i velikim strahom da se ne ponovi isti scenarij. No, evo ga, hvala Bogu, živ je, zdrav, sretan i veseo. Sretna sam i zahvalna na tom velikom daru”, rekla je jednom prilikom Ivana.

Sa suprugom i sinom se prije nekoliko godina preselila u Staru Drenčinu, mjesto udaljeno 11 kilometara od Petrinje.

 

“Željeli smo promjenu i da isprobamo drugačiji način života od urbanog. Suprug i ja volimo prirodu i nekako nam je to spontano došlo. Krenuli smo se u novu avanturu, život na selu. Preuređujemo staro seosko imanje i tamo živimo. Nije možda jednostavno i bajkovito kako se činilo”, rekla je prije nekoliko godina.

 

Nedavno je nastupala u Varaždinu u sklopu jednog festivala. Bio je ovo rijedak izlazak pjevačice u javnost, obzirom da već godinama nije prisutna na javnoj sceni. Pjevačica je za tu priliku obukla bež bluzu i lepršave hlače leopard uzorka, dok je na nogama imala tenisice na visoku petu.

Ono što možemo zaključiti je da Ivana još uvijek izgleda fenomenalno, što je još jednom pokazala na jednoj od novijih fotografija na kojoj je pozirala u metalik haljini modne kuće Balmain.

Pročitajte još