Zašto prinčevi George i Louis i princeza Charlotte idu u školu i subotom

Piše: L. K. P.

Mnogi fanovi kraljevske porodice ostali su u čudu kada su princ i princeza od Walesa objavili kako će svo troje njihove djece od sada pohađati školu Lambrook, koja se nalazi u neposrednoj blizini njihovog doma u Windsoru.

Prinčevi George i Louis te princeza Charlotte sa svojim vršnjacima pohađaju privatnu školu Lambrook, koja se nalazi nedaleko od njihovog doma u Windsoru. Riječ je o uglednoj školi, u koju ne može baš svatko upasti, no s druge strane iznenadila je britansku javnost zbog jedne stavke koja nije uobičajena za njihovu djecu.

Naime, učenici škole Lambrook u školskim klupama sjede čak šest dana u sedmici, uključujući i subotu, što i nije baš uobičajeno.

-Tempo je poprilično intenzivan, osobito za one najmlađe, šestogodišnjake i sedmogodišnjake. Za njih je tjedan uistinu dug, otkrila je Melanie Sanderson, glavna urednica vodiča za škole.

Za razliku od ostalih škola, školovanje u Lambrooku se uvelike razlikuje od onog u javnim školama, budući da za svoje polaznike imaju golf terene, bazen, kazalište, sportske terene, ali i različite umjetničke studije, što je idealno za one najmlađe da pronađu što im najbolje odgovara.

– Već svi znamo da članovi kraljevske porodice obožavaju igre na zraku, zbog čega je ova škola smještena daleko od grada idealna za to. Imaju hektare i hektare polja na kojima mogu istraživati i igrati se na svakom odmoru, dodala je stručnjakinja i napomenula kako u Lambrooku od malih nogu uče i kako pomoći bližnjem, prikupljaju sredstva za zajednicu, a njihovi nadređeni ulažu puno truda na to kako bi im pokazali u kakvim privilegijama mogu uživati.

Pročitajte još