Shakira oduševila izazovnom kombinacijom: Otkrila i da radi na novim pjesmama

Piše: I. H.

Povodom Billboardove Sedmice latinoameričke muzike održane ove srijede, Shakira se našla u centru pažnje, gdje je oduševila sve prisutne svojom modnom kombinacijom.

Tokom intervjua, na bini se raspričala o svojoj burnoj karijeri, inspiraciji pri pisanju pjesama i preseljenju iz Barcelone u SAD. Kolumbijska zvijezda izgledala je zaista mladoliko zahvaljujući svojoj besprijekornoj koži i crnoj kožnoj haljini koju je nosila. Također, obula je i visoke kožne čizme s platformom koje su sezale skroz do njenih bedara. Kožna kombinacija uključivala je debeli remen oko njenog struka kako bi naglasio njezinu figuru pješčanog sata.

Pustila je svoju dugu kosu, koju je stilizovala razdjeljkom na sredini, a pramenovi boje karamele padali su joj je niz ramena te uokvirivali besprijekorno našminkano lice.

Pjevačica se našalila kako je trenutno “itekako kreativna”, a nekad se moralo “odvući” u studio na snimanje pjesama, piše Daily Mail.

Opisala je kako joj je pisanje novih pjesama poput “terapije”‘ i zahvalila svojim fanovima što su je “tješili” kroz njezine razne borbe i burne periode. Shakira je također priznala da su je njezini sinovi Milan (9) i Sasha (7) nagovorili na nove muzičke saradnje i upoznali s radom tih umjetnika.

Također se raspričala o svojoj selidbi iz Barcelone u Miami nakon teškog razlaza s Gerardom Piquéom, bivšim partnerom. Ova 46-godišnja Kolumbijka se također suočava i s dva odvojena slučaja suđenja za utaju poreza, a mnogi nagađaju da bi i to mogao biti jedan od motiva njezinog odlaska iz SAD-a.

Istakla je da je za nju život u Barceloni bio zaista usamljen, s obzirom na to da grad nema “aktivnu muzičku industriju”. Dodala je da kad god je imala ideje za nove pjesme, morala ih je zapamtiti i stati s radom dok njezin producent ne stigne u Barcelonu.

Nadalje, priznala je da je pjevanje na njezinom maternjem španskom postalo “najcool stvar” u poređenju s njezinim ranim američkim prodorima, kad je morala pjevati na engleskom kako bi privukla novu publiku.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Shakira (@shakira)

„Dob nije bitna, žanr nije bitan, država nije važna, a ni jezik nije bitan“, rekla je i zaključila da je bitno da se “umjetnik povezuje sa svojom publikom, kroz muziku”.

Pročitajte još