Trik kraljice Ranie koji svaku ženu pretvara u prefinjenu damu

Piše: L. K. P.

Kraljica Rania od Jordana prisustvovala je u Belfastu samitu One Young World Summit, koji okuplja mlade lidere iz više od 190 država i više od 250 organizacija.

Ona se tom prilikom sastala sa izbjeglicama i razgovarala s njima o tome kako su dospjeli u Sjevernu Irsku i kako im ide učenje engleskog jezika, a održala je i govor na otvaranju ovog skupa.

Kako je istakla, velika je privilegija biti u ovom gradu u danima kada se slavi 25. godišnjica Sporazuma iz Belfasta, koji je Sjevernoj Irskoj dao širu autonomiju, a prisjetila se i kako je pokojni kralj Husein, njen svekar, radosno reagovao na ovu vijest.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Queen Rania Al Abdullah (@queenrania)

Rania od Jordana izgledala je uobičajeno otmjeno i u ovoj prilici, a sada je elegantne košulje-haljine i šik košulje zamijenila svakidašnjim komadom i ponovo pokazala koliko je kombinovanje moćno u građenju stajlinga koji ostavlja utisak.

Izbor supruge aktuelnog jordansko kralja Abdulaha bio je spoj džempera i pantalona, a opredijelila se za kombinaciju koja se izdvaja i krojem i “sudarom” boja.

Džemper potpisuje brend Stella McCartney, a on je izrađen od recikliranog kašmira, uz manji udio vune. Kropovani model pripijen je u predijelu stomaka i struka, dok je ostatak labav i vrlo lagan, a poseban detalj su široki rukavi koji privlače pažnju. Dodajte tome efektnu zelenu nijansu i imate moćan komad za sve prilike.

Kraljica Rania nosila je ovaj džemperak s poslovnim pantalonama širih nogavica i teget boje, a sve je “začinila” navy salonkama modne kuće Jennifer Chamandi, od prevrnute kože.

Pročitajte još