Kim Kardashian otkrila problem s kojim se bori godinama: Skrivala sam se ispod šminke

Piše: I. H.

Kim Kardashian otkrila je problem s kojim se ona bori godinama. Naime, u novom intervjuu za Refinery29, ispričala je da se potajno borila s aknama, a tvrdi da ih “ima jako puno”.

Zvijezda showa „Kardashians“ kaže da je pomenuti problem uspješno skrivala ispod šminke.

Istakla je da je snimkama dokumentirala svoje probleme, a smatra da bi ljudi, kad bi to vidjeli, bili “stvarno šokirani”. Kao osnivačica vlastitog brenda za njegu kože, “Skkn by Kim”, Kardashian se počela igrati različitim sastojcima i proizvodima kako bi pokušala “shvatiti” svoj ten koji se mijenja.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by SKKN BY KIM (@skkn)

Njezino iskustvo s aknama potaklo je da pronađe sastojke koje bi mogla integrirati u vlastitu liniju, kao što su enzimi bundeve. Kim tvrdi da je “glavni cilj” proizvoda pružiti korisnicima “sjaj lica dvostrukom hemijskom i enzimskom metodom”, a to je istakla u posljednjem videu na Instagramu gdje demonstrira proizvod.

 

Doduše, jedna stvar s kojom se Kim nije uspjela uhvatiti u koštac je psorijaza koju je naslijedila od mame Kris Jenner.

„Ja sam jedina od njezine djece koja je to dobila. Pokušavam biti zen koliko god mogu biti, bez brige na svijetu, no moja će psorijaza potpuno buknuti uprkos svemu“, rekla je Kardashian za Refinery29, te priznala da je odustala od pokušaja da shvati šta tačno uzrokuje spomenutu bolest.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by SKKN BY KIM (@skkn)

Što se tiče šminke, Kardashian je priznala da se tokom godina njezin ukus promijenio.

 

„Voljela sam matt šminku i nikad nisam mislila da ću voljeti super kremaste proizvode“, rekla je reality zvijezda.

Osnivačica Skimsa također je podijelila s fanovima informaciju o tome da je promijenila svoj pristup njezi kože, rekavši da je tek u četrdesetima otkrila da “moramo raditi s onim čime raspolažemo”.

Pročitajte još