Džejla Ramović odustala od života u Barceloni

Piše: I. H.

 

Bh. pjevačica Džejla Ramović uvijek je dobijala pohvale kako zbog zavidnih vokalnih sposobnosti, tako i zbog odgoja.

Nakon pobjede na muzičkom takmičenju “Zvezde Granda” , na iznenađenje mnogih, Džejla se posvetila obrazovanju, dok je svoju muzičku karijeru stavila u drugi plan, objasnivši „da muzika neće nigdje pobjeći“.

 

„Nigdje ja ne žurim. Obrazovanje mi je na prvom mjestu. Bitno mi je da se školujem i da imam alternativu u životu. Neće mi muzika pobjeći nigdje“, poručila je tada Džejla za medije, nakon čega je upisala fakultet u Barseloni, gdje se, potom, i preselila.

 

U periodu koji je uslijedio, Ramovićeva je tek povremeno dolazila u region i davala intervjue kako bi promovisala malobrojne pjesme koje je objavila, uvijek ističući da daje sve od sebe da fakultet ne trpi zbog poslovnih obaveza.

Međutim, ove godine se to promijenilo, obzirom da je pjevačica spakovala kofere i napustila Barselonu, na veliku radost svojih roditelja.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by DZEJLA RAMOVIC (@dzejlaramovic)

„Shvatila sam da mi je isuviše naporno da pet dana sedmično pratim predavanja u Barseloni, a onda da za vikend putujem u grad u kojem nastupam ili u posjetu kod roditelja u Goražde ili kod sestara u Sarajevo ili Mostar. U jednom momentu je počelo da ispašta i jedno i drugo, i studiranje i karijera. Zato sam donijela odluku da se vratim nazad u Sarajevo da živim i da odatle pratim online predavanja na fakultetu. Jednostavno je tako mnogo praktičnije jer je život u Barseloni jako skup, a zbog obaveza tamo, ovdje provodim sve manje vremena“, otkrila je Džejla u razgovoru za K1.

Pročitajte još