Slavne dame oslobađaju se od konvencionalnih standarda ljepote: Seks-bombe sijede i bez šminke

Piše: L. K. P.

Iako smo navikli na to da slavne dame uvijek izgledaju dotjerano, ispod svog tog make-upa koji nose i one su samo žene od krvi i mesa sa svim svojim manama i nedostacima. I dok se neke trude to sakriti, druge s ponosom pokazuju kako izgledaju bez šminke.

Nakon sijedih koje holivudske ljepotice više ne skrivaju, već ih ponosno ističu, novi trend koji je zavladao svijetom bogatih i slavnih je pojavljivanje na društvenim događanjima bez šminke. Ako je suditi po Pameli Anderson, koja posljednjih mjeseci fura imidž prirodne ljepote, lako je moguće.

Pravo olakšanje

Glumica je otkrila kako joj je oslobađanje od konvencionalnih standarda ljepote povećalo samopouzdanje, i to nakon što je završila na svim naslovnicama zbog odluke da prestane nositi šminku u javnosti.

Za nju je to bilo neponovljivo iskustvo, nakon kojeg se osjetila ”slobodnom”.

– Bilo je to za mene pravo olakšanje – priznala je jedna od najpoznatijih plavuša rekavši kako sada više ne provodi sate pred ogledalom šminkajući se ili frizirajući.

Pamela nije jedina koja se okrenula prirodnom izgledu.

Američka glumica Andie MacDowell već nekoliko godina zaredom šeta crvenim tepihom sa sijedom kosom. U pandemiji je prestala farbati svoje kestenjaste uvojke i odlučila je zadržati prirodni izgled, za koji tvrdi da je čini opakom.

Podigla prašinu

I Salma Hayek nedavno je podigla prašinu, i to fotografijom koju je podijelila na svom profilu na Instagramu, a njeni fanovi su zaključili da je neprepoznatljiva zbog filtera i fotošopa kojima je uredila.

 

Nakon toga je 56-godišnja Salma, koji slovi kao jedna od najljepših glumica, odlučila pak objaviti fotografiju na kojoj pozira bez trunke šminke na licu i sa sijedom kosom.

– Ja kad se probudim i brojim koliko se novih sijedih i bora pojavilo – napisala je uz objavu.

Prirodno izdanje pokazale su i Jennifer Aniston , Cindy Crawford, Jennifer Lopez i mnoge druge.

Dva izdanja Lejdi Gage

Pop ikona Lejdi Gaga priredila je na prošlogodišnjoj dodjeli Oskara nezaboravan emotivan nastup obučena u poderane traperice, sivi T-shirt i starke, bez šminke na očima i usnama. Prije toga prošetala je u glamuroznom izdanju crvenim tepihom.

Pročitajte još