Beckham otkrio s kojim poremećajem se bori cijeli život: Dok svi spavaju, ja to radim

Piše: I. H.

 

U Netflixovoj dokumentarnoj seriji David Beckham je progovorio o svom životu s opsesivno-kompulzivnim poremećajem (OKP).

 

OKP spada u skupinu anksioznih poremećaja, a karakteriziran je pojavom opsesivnih misli i kompulzivnih radnji. Ljudi koji pate od ovog poremećaja shvataju iracionalnost svojih postupaka i doživljavaju ih neugodnim, ali ih ne mogu spriječiti. Od OKP-a boluje otprilike jedan posto svjetske populacije što je oko 70 miliona ljudi.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by David Beckham (@davidbeckham)

Beckham je tako priznao da ostaje budan satima nakon svih ostalih kako bi očistio i pospremio kuću. Ispričao je kako ga njegovo stanje tjera da svaki dan čisti svoje korištene svijeće, a čak je u jednom trenutku kritikovao suprugu Victoriju Beckham jer je stavila so gdje joj nije mjesto.

 

“Ja ovdje tako dobro čistim da nisam siguran da to moja žena zapravo baš cijeni, iskreno. Na večer, kad svi legnu u krevet, tada idem okolo po kući, čistim svijeće, palim svjetla na pravu postavku, gledam da je sve uredno”, ispričao je.

 

Također, mrzi ujutro vidjeti posuđe po kuhinji, a čišćenje svijeća ga nerijetko umori.

 

“Režem vosak za svijeće, čistim staklo, tu i je moja mržnja prema ljubimcima, dim oko unutrašnjosti svijeće… Znam, čudno je”, priznao je.

 

 

Victoria, pak, ističe da cijeni njegov trud. “On je tako savršen”, rekla je.

 

“Ne vjerujem u to ni na sekundu. Zvuči sarkastično kad to ona kaže”, uzvratio joj je on.

Pročitajte još