Ko zna bolje od Bosanke: Boba Živojinović otkrio recept za baklavu kojom ga je Brena osvojila

Piše: I. H.

 

Boba Živojinović poznat je po uspješnoj karijeri tenisera i biznismena, no, samo bliži porodici Živojinović znaju da je Brenin suprug odličan i kada je kulinarstvo u pitanju.

Njegova djeca i supruga ne libe se pohvaliti delicijama koje im on priprema.

 

 

Tako je jednom prilikom njegov najmlađi sin, Viktor, na svom Instagram profilu objavio fotografiju baklave sa pistacijama koja je oduševila sve njegove pratitelje.

 

 

Nju je, naravno, pripremao Boba, međutim, nije isključeno da je ovaj recept dobio od supruge, s obzirom na to da je iz Bosne, koja je poznata po odličnoj baklavi. Neki su se čak i našalili, da je sigurno Brena baklavom osvojila Bobu.

Recept Bobe Živojinovića za baklavu je provjeren.

 

Sastojci:

Svježe kore za baklavu

350 g maslaca

350 g mljevenih pistacija

2 kašike kristal-šećera

 

 

Agda:

4 šolje vode

3 šolje šećera

sok od jednog limuna

 

 

Priprema:

Sastojke za agdu sjedinite i prokuhajte. Kore redajte u pleh, svaku premažite maslacem i pospite pistacijama pomješanim sa kristal-šećerom. Isjecite i pecite na 200ºC 40 minuta. Vruću baklavu prelijte hladnom agdom.

Pročitajte još