Tužna sudbina majke Angeline Jolie: Život joj je obilježila patnja, a glumica zbog nje već godinama ne razgovara s ocem

Piše: L. K. P.

Pravi fanovi glumice Angeline Jolie znaju da je nevjerovatnu ljepotu naslijedila od majke, pokojne Marcheline Bertrand. Ipak, malo ko zna da je Bertrand imala vrlo nesretan život.

Za američkog glumca Jon Voighta udala se kad je imala samo 20 godina, a prije nego što je rodila prvog sina, James Havena, imala je dva spontana pobačaja. Poput supruga, oduvijek je željela biti glumica, a kada je dvije godine nakon Jamesovog rođenja rodila Angelinu, odlučila je prekinuti filmsku karijeru i posvetiti se porodici.

Ipak, ni na ljubavnom planu nije imala sreće. Voight ju je varao gdje god je stigao, pa su službeno rastali 1980. godine. Upravo zbog toga Jolie i njena djeca danas nemaju nikakav kontakt s njim, a on je u jednom intervju nekoliko puta pokušao pogoditi kako mu se unuka zove.

Osim ljepote, Jolie je od majke nasljedila i svoju humanitarnu narav. Bertrand je suosnovala fondaciju ‘All Tribes’, koja pruža kulturalnu i ekonomsku pomoć američkim domorocima, kao i organizaciju ‘Give Love Give Life’, koja se bavi podizanjem svijesti o ženskim karcinomima.

Bertrand se osam godina borila s rakom jajnika i dojke, a 2007. je podlegla opakoj bolesti. Angelina Jolie je kasnije otkrila kako joj je majka uvijek slutila da će preminuti upravo od karcinoma, baš kao njena baka i teta. Iz tog razloga, odlučila je podvrgnuti se dvostrukoj mastektomiji i tako se zaštiti od potencijalnog raka dojke.

Glumica je s Bradom Pittom godinu dana nakon majčine smrti dobila kćerku Vivienne Marcheline Jolie-Pitt, koja je dobila ime po svojoj pokojnoj baki.

Pročitajte još