Šta se desilo kraljici popa: Madonnino otečeno lice zabrinulo fanove

Piše: I. H.

Kraljica popa ovih dana je uplašila svoje fanove i pratitelje na Instagramu svojom novom fotografijom na kojoj je njezino lice izgledalo otečeno i bolno.

 

65-godišnja pjevačica u takvom se izdanju dosad nije pokazivala, pa pratitelji nisu mogli vjerovati koliko drukčije izgleda, baš kao ni na novim paparazzo fotografijama koje su se pojavile nakon toga, a kojima je pokušala pobjeći i sakriti se.

 

Sve je prokomentarisao i plastični hirurg, koji tvrdi da je Madonnino punije lice posljedica boravka u bolnici u kojoj je provela nekoliko dana na intenzivnoj njezi zbog ozbiljne bakterijske infekcije koju je dobila.

“Čini se da postoji malo oticanje lica i usana. Viđena je početkom godine sa znatnim promjenama, a ljetos je bila primljena na intenzivnu njegu i ponekad se kod pacijenta mogu razviti otekline ili edemi iz mnogo različitih razloga. Njezin sadašnji izgled može biti posljedica nečega sličnog. Svako ko razmišlja o estetskoj hirurgiji trebao bi biti potpuno svjestan da uvijek postoje potencijalni rizici ili komplikacije. Pacijenti imaju prijeoperativne procjene kako bi ih se upozorilo na potencijalne rizike od problema koji se mogu javiti poslije”, izjavio je hirurg Reza Nassab.

 

Nagrađivani stručnjak za estetiku Amish Patel, vjeruje, pak, da je Madonna možda imala alergijsku reakciju zbog koje je toliko natekla.

 

“Ako se pojedinac podvrgne obnovi površine kože ili oštrom hemijskom pilingu lica, to može rezultirati zaostalom oteklinom nakon tretmana tokom procesa zacjeljivanja”, pojasnio je on.

Pročitajte još