Margot Robbie i Ryan Gosling ponovo zajedno na filmskom platnu: Ponuda koja se ne odbija

Piše: I. H.

Spojiti Margot Robbie i Ryana Goslinga u slučaju filma ‘Barbie’ pokazalo se odličnom idejom, ali i  nevjerovatnim uspjehom, a njima zaradu od 1,4 milijardi dolara zahvaljujući samo kino ulaznicama širom svijeta. Ove dvije zvijezde ponovo će stati zajedno pred kamere i to kako bi snimili prequel hita s početka 2000-ih, „Oceanovih 11“, koji će producirati firma australijske glumice, LuckyChap Entertainment.

Za reditelja je odabran Jay Roach, a radnja bi ovaj put trebala biti smještena u Europu tokom 60-ih godina prošlog stoljeća.

Oko novog projekta oglasio se i producent Josey McNamara koji je izjavio kako se trude napraviti sve u skladu s franšizom, a o spoju 33-godišnje Margot Robbie i 42-godišnjeg Ryana Goslinga je rekao:

„Da je Gosling u pregovorima oko „Oceanovih 11“ počelo se pričati još u augustu 2022. i to nakon što se saznalo kako je Margot Robbie, zajedno sa suprugom Tomom Ackerleyjem i Michelle Graham, preuzela producentsku palicu.“

Prvi film iz franšize „Oceanovih 11“ debitirao je 2001., a u njemu su glavne uloge imali George Clooney, Brad Pitt, Matt Damon i Julia Roberts. Riječ je naravno o prvom „Oceanovih 11“, nakon čega su snimljeni „Oceanovih 12“, „Oceanovih 13“, ali i posljednji „Oceanovih 8“.

 

Taj posljednji snimljen je 2018., a u fokusu su ovoga puta bile glumice, predvođene Sandrom Bullock, Rihannom i Anne Hathaway. Inače, filmovi su inspirisani istoimenim filmom iz 60-ih godina prošlog stoljeća u kojem su glumile megazvijezde Frank Sinatra, Sammy Davis Jr. i Dean Martin.

Pročitajte još