Šta jede jedna od najljepših kraljica na svijetu: Letizia je ušla u šestu deceniju, a na mladolikom izgledu zavide joj i starije i mlađe dame

Piše: L. K. P.

Španska kraljica Letizia važi za jednu od najljepših žena u javnom životu, a da ova titula nije nezaslužena pokazuje svakim svojim novim izdanjem. Za njen izgled itekako su zaslužni genetika i redovna fizička aktivnost, ali i pažljivo birana ishrana od koje ne odstupa.

Letizia je ušla u šestu deceniju, a na mladolikom izgledu zavide joj i starije i mlađe dame, posebno uzevši u obzir da je kraljica velika protivnica estetskih zahvata. Tajna supruge španskog kralja Filipa VI je prvenstveno u dobroj ishrani, posebno u restrikciji od određenih namirnica.

Jelovnik kraljice Letizie pun je bobičastog voća, i omega-3 masnim kiselinama, a svoje jutro započinje lososom, omletom od bjelanaca i zdravim smutijem.

Svjesna je pozitivnih strana dobre hidratacije, tako da popije minimun 12 čaša vode i zeleni čaj za koji je poznato da ima brojne dobrobiti po zdravlje i izgled kože. Kad smo već kod pića, kraljica apsolutno ne pije alkohol, što se među brojnim poznatim ličnostima pokazala kao dobra antiejdž praksa.

Pored alkohola, kraljici su zabranjeni rafinirani šećeri, zasićene masti, hljeb, govedina i tvrdi sirevi. Za njen mladoliki izgled najviše je zaslužna restrikcija od šećera, koji smanjuje nivo kolagena.

Pročitajte još