Prvi komšija Tošeta Proeskog otkrio što mu je pjevač rekao nekoliko sati prije nesreće u kojoj je izgubio život

Piše: L. K. P.

Nikad prežaljeni makedonski pjevač Toše Proeski preminuo je prije 16 godina, a za nekoliko dana bit će obilježena i tužna godišnjica njegove tragične smrti.

Toše je bio jedan od omiljenih pjevača u cijelom regionu, čiju je uspješnu karijeru prekinula smrt u saobraćajnoj nesreći u Hrvatskoj, a uoči godišnjice sjetili su ga se njegove prve komšije.

“Jako nam nedostaje, bio je super čovjek s velikim srcem. Pamtim ga kada je bio mali, a onda je odrastao u pravog dobrog čovjeka. Vidio sam ga sedam sati prije nego što je poginuo, razgovarali smo gotovo dva sata. Rekao mi je da ima gostovanje na televiziji i da nakon toga ide za Zagreb. Telefonom su javili njegovoj porodici da je poginuo. Nismo mogli vjerovati, i dalje ne vjerujemo… Roditelji su mu fizički istrošeni, nisu dobro. Sav narod, cijeli Balkan je tugovao, ispričao je za Blic Tošin prvi susjed. Potom je nazvao njegove roditelje da im kaže da je novinarska ekipa ispred njihove porodične kuće, ali oni nisu bili raspoloženi za razgovor.

Toše je rođen 1981. godine u Makedoniji, a iako je od malena nastupao na makedonskim dječijim festivalima, karijeru je službeno započeo 2004..

Snimio je brojne bezvremenske hitove i sarađivao s velikim muzičkim imenima, ali njegov život i karijera naglo su prekinuti, u što i je danas teško povjerovati.

Pročitajte još