Bivša Miss Jugoslavije ne prestaje oduševljavati: Mladolikost i vitka linija i u 61. godini

Piše: I. H.

Miss Jugoslavije iz 1982. godine, nekadašnja manekenka Ana Sasso oduševila je pratitelje na društvenim mrežama svojim mladalačkim izgledom. U uskim farmericama i kožnoj jakni, Ana i u 61. godini pokazuje vitku liniju kojom se može pohvaliti. Kožnu jaknu i farmerice s poderanim detaljima kombinovala je s poluvisokim crnim čizmama.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ana Sasso (@sasso.ana63)

 

Početkom 80-ih Ana je snimila kultnu reklamu za Pipi, a nakon toga su se mnogi zaljubili u njezinu ljepotu. Ušla je u 15 polufinalistica u izboru za Miss svijeta, ali je priznala da se uprkos uspjehu nikad nije osjećala dijelom modnog svijeta.

 

Ova rođena Splićanka je o pritisku svog nekadašnjeg posla govorila u intervjuu za Story.

 

 

„Postala sam misica s 19 godina, ali nikad o sebi nisam tako razmišljala. Na neki način mi je to i nametnuto. Uočili su me organizatori i nametnuli pritisak. U moje vrijeme nije bilo toliko informacija šta to donosi. Prvo sam se premišljala, ali nisam nikoga željela povrijediti jer sam znala više razmišljati o drugima nego o sebi. Znala sam kad bi mi neko pričao bajke, ali nisam se izrazila. Preko noći sam postala poznata cura, što me je zapravo prepalo. Ne znaš šta očekivati. Ko si? Šta si? Bila sam djevojčica od koje svi nešto žele. Imala sam faze kad sam isključivala kućni telefon jer je neprestano zvonio. Nisam bila spremna. Ne mogu reći da je sve bilo loše, ali bilo je puno negativnih priča. Znala sam plakati, hvala Bogu, roditelji su bili uz mene. Bila sam i ranjena, to je prilično dugo trajalo dok nisam osvijestila ko sam i koji su mi ljudi važni kako bih se konačno oslobodila tog tereta.“

 

Pročitajte još