Madonna započela svjetsku turneju riječima: Srce mi pati kad vidim šta se događa u Izraelu i Palestini

Piše: I. H.

Madonnina svjetska turneja “Celebration Tour” kojom obilježava 40 godina od objavljivanja prvog velikog hita “Holiday”, odgođena je ljetos zbog njenog lošeg zdravstvenog stanja.

Pjevačica se u junu srušila u svom stanu na Manhattanu, te je u besvjesnom stanju provela nekoliko dana u bolnici. Međutim, nakon što je sredila zdravstvene probleme, uzrokovane jakom bakterijskom infekcijom, Madonna je jučer u londonskoj 02 Areni započela odgođenu turneju. Nakon samo četiri otpjevane pjesme, pojavili su se tehnički problemi, a slavna pop pjevačica pauzu je iskoristila kako bi nestrpljivoj publici otkrila neke zanimljivosti iz života. Pričala im je o svojim teškim počecima kada je bila bez stana, jedva imala za hranu i borila se s anoreksijom.

‘‘Kad sam bila švorc, nisam imala novaca ni za kupanje ili tuširanje pa bih zapravo izlazila s muškarcima koji su imali kupatila. Ako bi mi se neko svidio, ispitala bih da li živi sam i ima li u stanu kupatilo, pa bi tako krenula naša priča. Zapravo se jako čudim što sam dogurala tako daleko, i to na toliko mnogo nivoa. A kako sam to uspjela? Samo zbog vas.‘‘, rekla je Madonna između ostalog, te se osvrnula i na svoje zdravstvene probleme koji su je zamalo koštali života.

 

‘‘Nisam mislila da ću se izvući, a iskreno, nisu to mislili ni moji liječnici. Zaboravila sam pet dana svog života, odnosno svoje smrti, zapravo ne znam ni gdje sam bila. Ali anđeli su me štitili. I moja su djeca bila tamo, a ona me uvijek spase, svaki put. Ako želite znati kako sam se izvukla i kako sam preživjela – samo zbog svoje djece. Mislila sam, moram biti tu za njih. Moram preživjeti zbog njih‘‘, otvorila se slavna pjevačica, inače majka šestoro djece od kojih su dvoje bioloških, a četvero posvojenih.

Osvrnula se i na ratni sukob između Izraela i Palestine.

‘‘Mnogo se ludih stvari događa u svijetu. Ono što se događa u Izraelu i Palestini slama mi srce, pogotovo kad vidim djecu, stare i nemoćne kako pate. Ali iako su nam srca slomljena, naš duh ne može biti slomljen.Nadam se da se slažete”, kazala je pjevačica.

 

Iako se prije samog koncerta sumnjalo da će pop ikona imati snage za zahtjevni nastup u kojem pjeva i pleše, pokazalo se da je 65-godišnja Madonna u sasvim dobroj kondiciji, a pred njom je još 75 koncerata. Nije razočarala ni stajlingom kada je na binu izašla u uskom crvenom kombinezonu okružena plesačicama u toplesu. Naravno, tokom koncerta promijenila je nekoliko seksi outfita, perika i raznih pokrivala za glavu, a komentari fanova nakon showa bili su u pozitivnom kontekstu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Madonna (@madonna)

‘‘Madonna, rasturila si večeras. Ti si dokaz da su godine samo broj, izgledaš kao da ti je 40, plešeš kao da ti je 30, a imaš energiju dvadesetogodišnjakinje. Budite više kao Madonna, nema izgovora!‘‘, ‘‘Madonna je dokazala da je jedna sasvim druga kategorija, a show je bio jedinstven i nezaboravan spektakl.‘‘

Pročitajte još