Britanska voditeljica kojoj je bivši dečko uništio lice kiselinom ima poseban razlog za slavlje

Piše: L. K. P.

Britanska voditeljica, spisateljica i bivša missica, Katie Piper proslavila je 40. rođendan.

– Godine su dar koji ne dobiju svi. Stoga, sretan mi rođendan – napisala je kratko uz novu objavu na društvenim mrežama i podijelila svoju fotografiju.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Katie Piper OBE (@katiepiper_)

Mnogi su joj ispod poslali dobre želje i čestitke, a nije nedostajalo ni komplimenata.

‘Najljepša si’, ‘Koja snaga se vidi iz tvojih očiju’, ‘Ti si naš borac, naša zvijezda’, nizali su se komentari.

Podsjetimo, Katie je 2008. godine bila žrtva stravičnog napada, koji je organizirao njezin tadašnji dečko Daniel Lynch.

Koža i kosti lica su joj bile uništene te više od godinu dana nije izlazila u javnost. Imala je više od nekoliko stotina estetskih zahvata i operacija, a 2015. godine ponovno se vratila na televiziju.

Inače, njen bivši dečko Daniel bavio se borilačkim sportovima, a bio je opsjednut voditeljicom te ju navodno pratio i prije nego što su se upoznali.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Katie Piper OBE (@katiepiper_)

Nakon što su završili zajedno, Daniel je rezervirao hotelsku sobu u Bayswateru a potom ju je silovao, pretukao, porezao žiletom te izbo nekoliko puta po rukama. Kad se vratila kući, Katie je zvala policiju, ali im nije ništa rekla jer ga se bojala.

Dva dana nakon, Daniel je platio muškarca, Stefana Sylvestra, da je napadne. Muškarac joj je prišao te joj prosuo kiselinu po licu nasred ceste. Katie je ostala potpuno slijepa na lijevo oko, dio tekućine je progutala, a kasnije je provela 12 dana u induciranoj komi.

– Bojala sam se muškaraca, pa čak i svih ljudi. Sjećam se koliko nisam htjela da me itko vidi – govorila je je Katie u intervjuima.

Katie je nakon stravičnog događaja napisala knjigu ‘Beautiful’ u kojoj je ispričala svoje traumatično iskustvo. Uz to, osnovala je dobrotvornu organizaciju Katie Piper Foundation kako bi ohrabrila i pružila podršku ljudima koji žive s opeklinama i ožiljcima te je za svoj dobrotvorni rad dobila brojne nagrade i priznanja. Neke od nagrada koje je dobila Woman of the Year i Pride of Britainy.

Katie je danas u sretnom braku s Richardom Suttonom s kojim ima dvije kćerke.

Pročitajte još