Ona je jedina osoba koja bi mogla pomiriti braću prinčeve

Piše: I. H.

Poznato je da se vojvoda od Sussexa davno udaljio od vlastite porodice. Otkako se vjenčao s Meghan Markle, i s njom donio zajedničku odluku da će svoju djecu odgajati daleko od kraljevske porodice i Londona, princ Harry zahladio je odnose sa svima, a nisu pomogli ni njihovi javni ispadi u kojima nisu štedili pojedine članove.

Uprkos svemu, svo ovo vrijeme s jednom je osobom princ Harry ostao u jako dobrim odnosima, a sve to nastavio do danas. Riječ je naravno o mlađoj kćerki princa Andrewa i Sarah Ferguson, princezom Eugenie, s kojom se nedavno družio za vrijeme kratke i tajne posjete Portugalu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Princess Eugenie (@princesseugenie)

O njihovom odnosu za medije je govorio porodični prijatelj York, dr Anthony Wallersteiner:

„Mislim da je za Harryja upravo Eugenie jedino sidro u porodici. Njih dvoje su kao rođaci jako bliski, što je i više nego dobro, a Eugenie je zapravo most koji povezuje Harryja i ostatak porodice.“

Svih ovih godina, otkako je Harry odselio u Ameriku, njegov odnos s Eugenie je ostao čvrst. Njih dvoje redovno komuniciraju, a povremeno se i viđaju. Tako su ih princeza Eugenie i njezin suprug Jack Brooskbank posjetili u Americi, a princ Harry i Meghan Markle uzvratili su posjetu nakon povratka iz Njemačke s igara Invictus, kada su se nakratko zaustavili u Portugalu.

 

Upravo na relaciji Velika Britanija – Portugal već neko vrijeme žive Eugenie i Jack sa sinovima, a sve zbog njegovog posla.

Princeza Eugenie se pojavljuje i u Netflixovom dokumentarcu o Harryju i Meghan, u jednoj sceni gdje se s njihovim sinčićem Archijem igra na plaži.

Pročitajte još