Zavirite u dvorac Dragane Mirković: Ni sama ne zna koliko soba ima, a tu su balska dvorana, muzej i 235 prozora

Piše: L. K. P.

Dragana Mirković i njen suprug Toni Bijelić ponosni su vlasnici dvorca u blizini Beča. Nakon još dva različita vlasnika 2010. kupili su dvorac i renovirali ga po svom ukusu.

Kako su svojevremeno pisali mediji, u njemu je često boravila Marija Terezija, a dvorac ima balsku dvoranu, u kojoj pjevačica organizuje porodična slavlja, dok se prije nekoliko godina pisalo i o muzeju u kome će Dragana postaviti predmete važne za njenu karijeru.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dragana Mirković (@dragana_mirkovic)

– Za mene ovaj dvorac nema materijalnu vrijednost, postoji nešto više. Sjajan je osjećaj šetati se u prostorijama u kojima je išla Marija Terezija. S nestrpljenjem čekam sopstveni muzej, to za mene ima poseban značaj. U jednoj prostoriji bit će oslikana cijela moja karijera – istakla je jednom prilikom pjevačica.

Prema pisanju stranih medija, dvorac Dragane Mirković i Tonija Bijelića je pod zaštitom države Austrije, ima četiri tornja visine od po 35 metara i prostire se na 12.000 kvadrata sa imanjem veličine hektar i po. Ova luksuzna nekretnina navodno ima čak 235 prozora, a pjevačica je jednom prilikom priznala da ni sama nije sigurna koliko prostorija ima.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dragana Mirković (@dragana_mirkovic)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dragana Mirković (@dragana_mirkovic)

– Ne znam tačno, ali ima ih mnogo. Tu su i ogromne sale koje zauzimaju čitavo krilo, a neke čak i dva. Na drugom spratu, u dijelu zamka u kojem planiramo da živimo, nalazi se velika balska dvorana. Dio prvog sprata želimo da pretvorimo u muzej i otvorimo za posjetioce i školske ekskurzije, ali ne namjeravamo da naplaćujemo ulaz. Neophodna je i restauracija slike na plafonu, što zahtjeva vrijeme, za šta će biti zaduženi pravi umjetnici – istakla je svojevemeno pjevačica.

Ona je u nekoliko navrata na Instagramu podijelila detalje iz svog doma, uglavnom u vrijeme praznika, a svaka fotografija svjedoči o bajkovitoj atmosferi u kojoj pjevačica uživa s porodicom.

Pročitajte još