Ovaj kaput najmoderniji je za jesen 2023, a ostat će to još decenijama: Taylor Swift zna i najbolji način kako da ga nosite

Piše: L. K. P.

Taylor Swift nedavno se prošetala ulicama New Yorka držeći se za ruke s novim dečkom Travisom Kelceom te tako svijetu otkrila i potvrdila novu romansu. Najslavnija pjevačica današnjice s igračem američkog nogometa prošetala je ispred fotografa razmjenjujući romantične poglede i držeći se za ruke, a ono što je ljubiteljima mode odmah zapelo za oko bila je još jedna njezina sjajna modna kombinacija. U prvom redu trendi kaput, jedan od najpoželjnijih komada ove sezone.

Pjevačica je oduševila na putu do slavnog restorana Nobu u kombinaciji satenskog topa i hlača s potpisom Versacea te Gantovog kaputa kariranog uzorka, elegantnog klasika koji će ponovno biti vrlo popularan ove godine te ćemo ga ove jeseni viđati posvuda.

Posebno su u trendu kaputi obilježeni uzorkom houndstooth. Izvorno izrađen od ručno tkane vunene tkanine u Škotskom gorju, ovaj je uzorak dobio ime po sličnosti s otiscima kokoši ili pijetlova.

U 1930-im i 1940-im houndstooth je postao jako popularan u modi. Tipične boje uzorka bile su crna i bijela, ali se sada može pojaviti i u drugim kombinacijama. Bez obzira na to, jedno je sigurno – baš uvijek simbolizira tradicionalnu profinjenost i klasičnu eleganciju. A obzirom na to da je Swift samozatajna ljubiteljica glamura starog Hollywooda, nije ni čudo da joj je za oko zapeo ovaj uzorak.

Inače, kaputi s uzorkom houndstooth, baš kao i obični karirani i pepita uzorci, baš uvijek odišu elegancijom, a nose se uz sve. Za dnevni look uz traperice ili džemper-haljine, a za večernji, baš kao Swift, sa satenskim hlačama i topom ili pak s bluzom i plisiranom suknjom.

Pročitajte još