Tim Burton i Monica Belluci zablistali na Filmskom festivalu: Prvi put zajedno na crvenom tepihu

Piše: I. H.

Vanity Fair

Iako su još ranije potvrdili svoju vezu, Tim Burton i Monica Bellucci. prvi put su se zajedno pojavili na crvenom tepihu na premijeri filma ‘Diabolik chi sei?’.

Legendarni reditelj nije se odvajao od svoje ljepše polovine, italijanske ljepotice, na premijeri njenog novog filma ‘Diabolik chi sei?’ na 18. Filmskom festivalu u Rimu. Iako im je ovo prvi zajednički crveni tepih, par je u sretnoj vezi već godinu dana.

Glumica je blistala u elegantnoj sivoj haljini, dok je Burton pratio u crnom odijelu. U novom filmu glumiti će Alteu di Vallemberg, a pridružit će joj se i italijanske zvijezde kao što su Giacomo Gianniotti, Valerio Mastandrea, Pier Giorgio Bellocchio te Miriam Leone. Par je zajedno već duže vrijeme, a glumica je u junu konačno potvrdila njihovu vezu.

„Šta da vam kažem… Drago mi je da sam, prije svega, upoznala muškarca. To je jedan od onih susreta koji se rijetko događaju u životu… Znam čovjeka, volim ga, a sada ću upoznati i reditelja. Ovo je početak još jedne avanture. Volim Tima i imam jako puno poštovanja prema Timu Burtonu“, ispričala je.

Vanity Fair

Kako piše Daily Mail, Monica i Tim prvi put su se upoznali prije 16 godina, ali počeli su izlaziti nakon što su se susreli na Lumière Film Festivalu u Lyonu u oktobru prošle godine. Monica je tada bila počasna gošća na festivalu i njemu je uručila Lumiere nagradu za životno djelo. Uz to, zajedno snimaju i nastavak filma ‘Bubimir’ iz 1988. godine, a Bellucci nije krila da voli i njegov umjetnički stil u filmografiji.

„Volim ovaj svijet snova u kojem su čudovišta ljubazna, kao da svoje mračne aspekte možemo pretvoriti u nešto svijetlo, opraštajuće. Filmovi Tima Burtona puno govore o tome“, otkrila je.

Prisjetimo se, par je ranije ove godine bio „uhvaćen“ u romantičnoj šetnji Madridom. Tada su se prvi put u javnosti pojavili zajedno, držali su se za ruke i smješkali.

Vanity Fair

Bellucci se prije četiri godine rastala od umjetnika Nicolasa Lefebvrea, a ranije je, od 1997. do 2013. bila u braku s francuskim glumcem Vincentom Casselom s kojim ima dvije kćerke, Devu i Leonie.

 

Burton je bio četiri godine u braku s njemačkom umjetnicom Lenom Gieseke, a razveli su se 1991. A iz veze sa Helenom Bonham Carter ima dvoje djece, sina Billy Raymonda i kćerku Nell.

Pročitajte još