Oni su najprivlačniji plavokosi slavni frajeri

Piše: L. K. P.

Na spomen najljepših plavuša svih vremena mnogima na pamet padaju ista imena: Marilyn Monroe, Grace Kelly i Veronika Lake neke su od najslavnijih plavuša iz zlatnog doba Hollywooda, a među plavokosim ljepoticama novijih generacija tu su Claudia Schiffer, Scarlett Johansson, Charlize Theron i mnoge druge dame.

Naravno, i u svijetu slavnih muškaraca ima mnogo plavokosih ljepotana, Robert Redford vjerovatno je najpoznatiji, a svojim plavim uvojcima desetljećima je osvajao obožavateljice diljem svijeta.

Legendarnog 87-godišnjeg glumca, reditelja i producenta nazivali su zlatnim američkim dečkom i upravo je on zaslužan za stvaranje slike tipičnog američkog ljepotana u kojoj upravo plava kosa igra najvažniju ulogu.

Mnogo godina nakon njegove dominacije na velikim ekranima na scenu je stupio Brad Pitt, kojeg, barem kada je u pitanju fizički izgled, većina smatra Robertovim nasljednikom. Redford je 1992. godine Bradu dao ulogu u svom filmu A River Runs Through It, koji je režirao, a 2001. godine zajedno su glumili u špijunskom trileru Tonyja Scotta Spy Game.

Nasljednikom Brada Pitta nazivaju Austina Butlera, trenutno jednog od najtraženijih mladih glumaca. Taj 32-godišnjak iz kalifornijskog grada Anaheima počeo se baviti glumom u osnovnoj školi. U julu 2019. objavljeno je kako su Austin, Ansel Elgort, Miles Teller, Aaron Taylor-Johnson i Harry Styles u užem krugu izbora za ulogu Elvisa u filmu Baza Luhrmanna, ali naposljetku je Austin reditelja oborio s nogu. Potvrda Austinova talenta i sjajne izvedbe u filmu došla je i u obliku nominacije za Oscara u kategoriji najboljeg glumca.

Jedan neprežaljeni glumac svojevremeno je izjavio da ne želi biti samo jedan u nizu slatkih plavušana. To je Heath Ledger, slavni Australac koji je iznenada preminuo 2008. godine. Heath je rođen s plavom kosom, ali već ju je na početku karijere počeo bojiti u smeđe nijanse. Međutim, zbog brojnih uloga naposljetku se morao vratiti na plavu kosu.

U nastavku teksta provjerite ko se sve nalazi na popisu najprivlačnijih plavokosih slavnih muškaraca.

Pročitajte još