Osuđena zvijezda “Larinog izbora” za prijetnje bivšoj supruzi

Piše: L. K. P.

Hrvatski glumac Frane Perišin koji se proslavio ulogom u seriji „Latin izbor“ proglašen je krivim za kazneno djelo prijetnje, a Općinski sud u Zagrebu je presudio kako je dužan nadoknaditi i sudske troškove Marti Žeguri i još troje ljudi.

Kako stoji u presudi Općinskog kaznenog suda u Zagrebu iz jula, protiv Perišina je podignuta optužnica u maju 2016. godine za kazneno djelo prijetnje, nametljivo ponašanje i nedozvoljene upotrebe ličlnih podataka.

Međutim, kako navode, tužitelj je odustao od kaznenog progona za nametljivo ponašanje, a zatim je i OKDO Zagreb odustalo od kaznenog progona za nametljivo ponašanje jer su smatrali da se radi o kaznenom djelu sramoćenja.

Presudom od decembra 2017. godine, koju je potvrdio Županijski sud u Zagrebu u septembru 2018., Frane Perišin je proglašen krivim za kazneno djelo prijetnje i osuđen je na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od jedne godine.

Izrečena mu je uslovna osuda kojom je određeno da neće ići u zatvor ukoliko u roku od tri godine nakon što je presuda pravomoćna ne počni novo kazneno djelo. Određeno je i da je okrivljeni dužan nadoknaditi troškove oštećenih.

U novembru 2018. su Marta Žegura i još troje ljudi zatražili naknadnu troškova u iznosu od 14.687,50 kuna.

Podsjetimo, bivša voditeljica Red Carpeta Marta Žegura i glumac Frane Perišin upoznali su se u februaru 2012. godine, a zaručili par mjeseci kasnije. Sina su dobili početkom 2013., a svega godinu dana kasnije objavili su kako je njihovoj vezi došao kraj.

Glumac je 2016. godine šokirao javnost objavom na Facebooku u kojoj se požalio da ne viđa sina te tvrdio kako je Žegura zamijenjena u porodilištu.

Pročitajte još