Think pink Centar: Brojne besplatne usluge za oboljele od karcinoma dojke

Centar za osnaživanje zdravlja žena u Bosni i Hercegovini

Piše: Redakcija

Think Pink Centar koji se nalazi u Sarajevu u prethodnih pola godine pružio je usluge za više od 70 žena oboljelih od raka dojke, ali i postao edukativni centar o prevenciji najučestalijeg karcinoma kod žena. Cilj je pacijenticama olakšati put ka oporavku i zdravlju. Nekad su pitanja gdje, šta, kako, kada i kome da se obratimo jednako teška kao i sama bolest.

Kroz sveobuhvatan pristup ženskom zdravlju Think pink Centar postao je resursni centar informacija i pružanja psihosocijalne potpore za oboljele žene, edukativni centar o prevenciji bolesti, a sve u skladu sa europskim i svjetskim smjernicama i preporukama.

U ovom trenutku pacijentice oboljele od karcinoma dojke mogu besplatno dobiti usluge grupne ili individualne psihoterapije. Grupne terapije su organizirane za skupinu žena do i preko 50 godina starosti. Aktivnosti Think pink centra su i konsultacije sa medicinskim stručnjacima, tjelovježba, te nutricionističko savjetovanje o prehrani prilagođenoj onkološlim pacijenticama.

Jednom sedmično žene oboljele od karcinoma dojke mogu preuzeti  besplatne perike na korištenje ili pokrivala za glavu. Određeni broj silikonskih proteza također je dostupan pacijenticama kao i paketići prve pomoći za žene operisane u posljednjih godinu dana.

Sve usluge za žene su besplatne. Think pink centar nalazi se na adresi Trg fra Grge Martića 4/II u blizini Katedrale. Kontakt telefon putem koje pacijentice mogu dobiti informacije o aktivnostima i zakazati svoj termin za psihoterapiju je 066 000 335.

Pročitajte još