Modna lekcija Letizie od Španije za žene od 18 do 88 godina: Pokazala čizme koje možemo nositi svake jeseni

Piše: L. K. P.

Španska kraljevska porodica okupila se povodom uručenja Nagrade za uzorni grad Asturije, a ovo priznanje uručili su Aroesu, Pionu i Kandanalu.

Kralj Felipe VI, kraljica Letizia i princeze Leonor i Sofija prisustvovali su vneformalnom druženje s građanima, pa je i njihov stil bio ležeran i klasičan jesenji.

U centru pažnje je, naravno, ponovo bila kraljica Letizia od Španije, koja se za ovu priliku odrekla visokih štikli i midi-haljina po kojima je poznata i odabrala udobnost.

Supruga španskog kralja izgledala je veoma komforno i opušteno u crnim skinny pantalonama i šarenom džemperu brenda Psophía. U pitanju je lagani i ležeran komad šireg kroja u različitim nijansama zelene, žute, plave i ljubičaste boje, koji krasi efektni cik-cak dezen u gornjem dijelu, a sve je upotpunila ultratrendi obućom svake jesenje sezone.

Letiza je poznata po otmenim salonkama i espadrilama podignute pete, a veoma rijetko nosi ravnu obuću. Ovog puta je, uz udoban stajling za svaki dan, napravila izuzetak i odlučila se za model koji potpisuje modna kuća Hugo Boss. U pitanju je model nazvan Elettra, bajkerske kratke čizmice ili duboke cipele koje sežu iznad članka, na pertlanje, izrađen od kvalitetne kože.

Kraljica se odlučila za varijantu jednostavnog dizajna, koja se lako uklapa uz razne modne kombinacije.

Pročitajte još