Znate li koja je tajna efikasnog jesenjeg čišćenja?

Samsung

Piše: Redakcija

Veliko jesenje pospremanje doma uglavnom ne podrazumijeva samo sređivanje ormara i odlaganje ljetne garderobe, već to znači detaljno čišćenje svih površina u kući. Iako održavanje podova i parketa većini nije omiljena aktivnost, uz pravog kućnog pomoćnika, opremljenog najmodernijom vrhunskom tehnologijom, sve je lakše.

Izbor pomagača je važan

Prije nego što bilo šta počnete raditi najbolje je da napravite plan i strategiju. Kako sebi ne biste stvarali pritisak, važno je da organizujete svoje vrijeme onako kako vama najviše odgovara, ali i da posložite prioritete, to jeste redoslijed pospremanja. Nemojte se opterećivati time da sve i odjednom morate završiti jer znate i sami da je to nemoguće i da je to samo crpljenje vaše energije. Stoga, tek nakon što ste isplanirali odakle ćete početi i kako će vaše pospremanje dalje ići, možete krenuti u akciju.

Da biste krenuli u akciju potrebno je da imate i prave pomagače, to jeste uređaje koji će vaše čišćenje i pospremanje učiniti što lakšim i boljim. Tako je pranje vaše toplije odjeće najbolje Samsung WW5000T  mašinom za veš, koja pruža učinkovito pranje čak i na najnižim temperaturama uz Eco Buble tehnologiju. Sistem QuickDrive skraćuje vrijeme pranja bez smanjenja učinkovitosti. Tu su i praktična Add Wash vrata koja vam omogućavaju dodavanje zaboravljene odjeće ili deterdženta, čak i tokom samog pranja. Mašina sa higijenskom parom također uklanja tvrdokornu prljavštinu i 99,9 posto bakterija i alergena. Za savršenu njegu veša potrebna vam je i DV8000T sušilica koja nježno suši odjeću, ne oštećuje je i osigurava da nakon sušenja nije potrebno peglanje. Sušilica je odlična i za hladnije dane kada je teže na prirodan način sušiti odjeću. Uz sušilicu nećete više  morati brinuti o tome, a odjeća koju ste tek oprali, vrlo brzo će biti suha i spremna za oblačenje.

S obzirom na to da tokom jeseni i zime više vremena provodimo u zatvorenom, tako se i prašina više skuplja, pa je neophodno češće i usisavati. Samsung bežični Bespoke Jet usisivač je pravo rješenje za usisavanje bez prašine u vazduhu. Zahvaljujući multiciklonskoj filtraciji vazduha ovaj usisivač efikasno zadržava sitne čestice prašine, što će vazduh u prostoriji držati higijenski čistim, isto kao i podove.

Bespoke Jet dolazi sa velikom snagom usisavanja i baterijom velikog kapaciteta koja može da radi i do sat vremena bez pauze za punjenje. Težak je manje od 2 kilograma sa teleskopskim okvirom koji se lako može uredno složiti. Pored snažnog usisavanja, Samsung Bespoke Jet dokazano zadržava 99% čestica fine prašine i smanjuje alergene u našem domu.

Čišćenje snažnije nego ikada

S obzirom na to da posjeduje All-in-One Clean Station postolje, može automatski isprazniti svoju posudu za smeće bez ispuštanja sitnih čestica prašine, a sve zahvaljujući Air Pulse tehnologiji. Ovo postolje također puni uređaj, kako biste lako nastavili sa čišćenjem kada se baterija isprazni, a pošto je usisivač opremljen unaprijeđenim digitalnim inverterskim motorom, čišćenje će biti snažnije nego ikada sa usisnom snagom od 210 W.

Ukoliko želite da uživate u potpunoj fleksibilnosti pri kuhanju različitih vrsta jela uz fleksibilna vrata onda je NV7000N električna rerna najbolji izbor za vas. Ako želite koristiti gornju zonu za kuhanje manjih obroka onda je potrebno da otvorite gornju polovinu rerne, a sa lakoćom možete pristupiti i gornjoj zoni dok kuhate različita jela bez gubitka topline u donjoj zoni. A možete i otvoriti čitava vrata pri korištenju cijele pećnice.

U hladnim danima često nam bude mrsko stalno ići u kupovinu pa svi volimo da napunimo frižider koliko god možemo kako bismo uvijek imali sve što nam je potrebno za obrok. RB7300 Bespoke frižider sa donjim zamrzivačem od 390 litara sa svojim 600 mm dubine odgovara standardima kuhinjskih elemenata i u ravni je s njima. Njegova prednost su izuzetno tanki zidovi u koje je SpaceMax tehnologijom ugrađna vrlo efikasna izolacija. Na taj način stvoreno je više prostora u unutrašnjosti, tako da i vaša zimnica ove godine može biti veća nego ranijih godina, bez brige o tome da li ćete sve imati gdje smjestiti.

Kompanija Samsung pripremila je izvrsne popuste za Bespoke Home liniju uređaja, gdje svoj uređaj možete kupiti po sniženoj cijeni uz dodatnu garanciju za dugoročnu sigurnost. Naime, promocija traje do 28. oktobra ili do isteka zaliha, a ukoliko u ovom periodu kupite neki od Samsung Bespoke Home uređaja dobijate 5 godina garancije. Više informacija o ovoj promociji potražite na sljedećem linku.

Pročitajte još