Slavne dame koje izgledaju baš poput svojih mama

Piše: L. K. P.

 

Kada se uporede fotografije  slavnih dama u istom životnom periodu, sličnosti između ovih majki i kćerki su nevjerovatne.

Glumica Marcheline Bertrand majka je Angeline Jolie koja je bila udata za njezinog oca Jona Voighta. Angelina je naslijedila glumački talent od oba roditelja, dok prepoznatljive crte lica i fizičke atribute zahvaljuje svojoj pokojnoj majici.

Iako su se modni i beauty trendovi promijenili u posljednjih nekoliko desetljeća, fotografija Marcheline Bertrand iz njene mladosti otkriva da je baš poput Angeline imala dugu gustu kosu, mliječnu put, pune osne i zapanjujuće plave oči.

Manekenka Kaia Gerber  uspjela je u manekenskom svijetu zahvaljujući svojoj sličnosti s majkom Cindy Crawford koja će ostati zapamćena u industriji ljepote kao jedna od najpopularnijih supermodela iz 90-ih godinama prošlog stoljeća.

Manekenka i glumica Lily Rose Depp također neodoljivo podsjeća na svoju majku Vanessu Paradis koja je karijeru izgradila kao pjevačica, glumica te manekenka.

Reese Witherspoon je karijeru započela kao model, a njenim stopama krenula je i kćerka Ava Phillipe koja izgleda baš poput svoje mame.

Stopama svojih poznatih majki i glumačkih legendi Meryl Streep te Susan Sarandon krenule su i njihove kćerke Mamie i Eva.

Koje sve to slavne dame izgledaju poput svojih majki, pogledajte u nastavku teksta

Pročitajte još