Princ William na službeni put ide sam: Otkriven razlog zašto Kate ne putuje s njim

Piše: I. H.

Kensingtonska palača objavila je detalje novog službenog putovanja za princa Williama. Riječ je o njegovom putovanju u Singapur, gdje on odlazi po službenoj dužnosti na dodjelu nagrada Earthshot Prize, a potvrdili su i da putuje sam, bez pratnje supruge Kate Middleton.

 

Na ovaj način su, zapravo, potvrđena nagađanja od prošlog mjeseca da princeza od Walesa ipak namjerava ostati kod kuće, dok je William na dodjeli nagrada, a sve kako bi bila uz princa Georgea, njihovog starijeg sina, dok polaže teške ispite u školi koji će mu odrediti budućnost.

 

Ovo će biti prvi put, u tri godine, da Kate Middleton neće učestvovati na dodjeli nagrada Earthshot Prize. Princ William u Singapur putuje početkom novembra, a obzirom da se dodjela održava 7. novembra, on će tamo provesti tri dana.

Za njega je ova dodjela jako važna, jer je upravo on osmislio i osnovao zajedno s Kraljevskom udrugom, i to sa ciljem kako bi “otkrili, istaknuli i pomogli u razvoju inovativnih rješenja koja rade na popravku i regeneraciji naše planete”.

 

Svake godine proglasi se petero pobjednika zbog njihovog doprinosa u borbi za očuvanje okoliša. U Singapuru bi princ William trebao učestvovati u popularnom lokalnom sportu vožnje zmajevim čamcima, raspravama o borbi protiv ilegalne trgovine divljim životinjama, ali se i susresti s investitorima.

Pročitajte još