Taylor Swift upravo je službeno postala milijarderka: Evo gdje sve posjeduje luksuzne kuće i stanove

Piše: L. K. P.

 

Taylor Swift , otkako se pojavila na sceni, njeni hitovi ne silaze s muzičkih top-lista, a fanovi luduju za njenim koncertima. Swift je postigla još jedan veliki uspjeh u svojoj bogatoj karijeri, postala je milijarderka, tvrdi Bloombergova analiza.

Izdavačka kuća, koja vodi Bloomberg Billionaires Index, utvrdila je da njena ukupna neto vrijednost sada iznosi 1.1 milijardu dolara, zahvaljujući rekordnoj turneji Eras, koja je ovog ljeta pomogla u jačanju američkog gospodarstva.

Odlični poslovni potezi itekako su obogatili američku kantautoricu te je dio bogatstva odlučila uložiti u nekretnine. Swift tako ima impresivan portfelj kuća i stanova, procijenjen na 150 miliona dolara, širom Amerike.

U posljednje vrijeme stalno čitamo da je popularna pjevačica nekome ‘posudila’ svoj dom. Nakon razvoda od Joea Jonasa, Sophie Turner preselila se kod nje, a novopečeni par Gigi Hadid i Bradley Cooper svoje su skrovište pronašli također ispod njezina krova. Koliko je širok portfelj nekretnina Taylor Swift?

S obzirom na to da se tokom godina puno selila, pjevačica je odlučila uložiti u nekretnine u New Yorku, Nashvilleu i Los Angelesu.

Dom u Nashvilleu

Kupila je svoju prvu nekretninu u središtu Nashvillea, Music Rowu, za 1,99 miliona dolara kada je imala samo 20 godina. Stan od 3.240 kvadratnih metara gledao je na grad i bio je idealno smješten za nju da započne svoju muzičku karijeru. Navodno je dizajnirala dom u girly stilu, a inspiracija joj je bio ugođaj ‘Alise u zemlji čudesa’.

Osim toga, godine 2011. svojim je roditeljima kupila vilu u elitnom predgrađu Forest Hills za 2,5 miliona dolara. Vila je uređena u stilu grčkih hramova, a njeni roditelji još uvijek ondje žive.

 

Dom u Los Angelesu

Do 2011. puno vremena provodila je u Los Angelesu zbog posla pa je odlučila i ondje kupiti kuću – i to ne jednu!

Nekretnina, vrijedna 3,55 miliona dolara, bila je smještena na Beverly Hillsu, ali nekoliko godina kasnije ju je prodala. Sljedeću kuću u Los Angelesu kupila je 2012. godine, a 2018. godine prodala ju je uz gotovo milion dolara dobiti.

Godine 2015. uložila je 25 miliona dolara u povijesnu vilu Samuela Goldwyna na Beverly Hillsu. U čast nagrađivane karijere filmskog producenta, obnovila ju je i vratila u izvorno stanje iz 1934., a sada ima status znamenitosti Los Angelesa, čime se osigurava da kuća nikada neće biti značajno promijenjena ili srušena.

Dom na Rhode Islandu

U dobi od 24 godine Swift je u gotovini kupila vilu na plaži u Watch Hillu na Rhode Islandu. Nalazi se iznad obale, na dvadesetak metara visokom uzvišenju, s pogledom na Fishers Island Sound, zaljev Little Narragansett, svjetionik Watch Hill i dio pješčane plaže od sedam milja.

Ima ukupno 16 soba, od kojih je sedam spavaćih, a u vrtu se ističe prekrasan bazen. Za ekskluzivnu vilu izdvojila je 17,75 miliona dolara, a poznato je da je ondje održala neke od nezaboravnih zabava sa slavnim prijateljima.

Dom u New Yorku

Pjevačica većinu vremena provodi u New Yorku i zato je kupila dva penthousea u popularnom kvartu Tribeca za 20 miliona dolara 2014. godine. Ta dva penthousea spojila je u jedan te se on proteže na 8309 četvornih metara stambenog prostora – s deset spavaćih soba, deset kupaonica i sobom za zabave.

Godine 2015. kupila je i kuću u susjedstvu, vrijednu 18 miliona dolara, a 2018. svoj je impresivni portfelj nekretnina na Manhattanu proširila kupnjom još jednog stana u istoj zgradi za 9,75 miliona dolara.

 

Pročitajte još