Ters Bosanka za „Azru“ otkriva najpopularnije trikove šminkanja za ovu jesen: Šta je trenutno u trendu, a šta je otišlo u zaborav

Piše: I. H.

 

Jedna od najpopularnijih regionalnih vizažistica i prepoznatljiv brend Ters Bosanka, u otvorenom razgovoru za „Azru“ otkrila je koje su to nijanse koje će preovladavati tokom ove jeseni i zime, ali i savjete šta je to IN u svijetu uljepšavanja, a koji proizvodi su postali passe.

–              Što se tiče jeseni i zime, znamo da promjenom godišnjeg doba dolaze i novi trendovi u makeupu. Ove godine generalno je u trendu što prirodniji look. Ove jeseni, blagi crvenkasti tonovi u vidu crvenkastog rumenila i crvenkastih glossy usana, definitvno, će obilježiti ovaj period.  Prva asocijacija na jesenji look bi bile neke bordo i crvene usne, no, međutim, trendovi se kroz godine mijenjaju, i trenutno naglasak nije na usnama , nego na rumenilu, koji je doživio veliki comeback ove godine, tako da neki prirodniji Look, sa što više rumenila, sjajnim usnama i blago naglašenim očima. Topli tonovi su neizostavni kao i svake jeseni.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Merjem Nuhić (@ters_bosanka)

Na usnama ove jeseni preporučujemo nijanse prirodne boje usana, tj neke crvenkaste nijanse, ali ne možemo više prolaziti sa mat usnama koje nikako nisu u trendu. Na očima minimalno šminke sa highligterom u uglu očiju, bronzer koji korsitimo na licu nam je sasvim dovoljan kao blaga sjena na kapku i to je to.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Merjem Nuhić (@ters_bosanka)

Prirodne obrve su nam, također, u posljednje vrijeme u trendu, i mislimo da najljepše i izgledaju na svima, ko ima sreću da ima guste prirodne obrve, najbolji način stilizovanja je začešljavanje na gore, odnosno popularni Brow lift, a najbolji efekat možete postići tako sto ćete ih začešljati sa nekim voskom za obrve. Popunjavanje obrva je minimalno, i to sa nekom olovkom. Gelovi za obrve, kao i oštre i tamne obrve nisu više u trendu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Merjem Nuhić (@ters_bosanka)

Pročitajte još