Adele odala počast preminulom Matthewu Perryju: Pamtit ću ga do kraja života

Piše: I. H.

Zvijezde „Prijatelja” shrvane su zbog smrti svog voljenog kolege i prijatelja Matthewa Perryja. Jennifer Aniston, Courtney Cox, David Schwimmer, Matt LeBlanc i Lisa Kudrow pripremaju zajedničku izjavu nakon što je njihov kolega pronađen mrtav u svom domu u Los Angelesu u nedjelju u 55. godini života, tvrdi izvor za Page Six.

 

Pored kolega, i poznata pjevačica se zahvalila pokojnom komičaru što je unio ‘toliko radosti‘ u njezin život.

Naime, Adele je odlučila na svom nastupu u Las Vegasu odati počast preminulom glumcu Matthewu Perryju nakon njegove šokantne smrti u subotu.

 

“Pamtit ću taj lik do kraja života”, rekla je pjevačica o zvijezdi serije “Prijatelji”, koji je glumio Chandlera Binga u spomenutoj hit seriji. Podsjetimo, Perry je umro u svom domu u Los Angelesu, a imao je 54 godine.

Popularna pjevačica, koja je ranije izjavila da ne pije alkohol, također je pričala o Perryjevoj borbi s ovisnošću o drogama i alkoholu, piše Page Six.

 

“Bio je tako otvoren oko svoje borbe s ovisnošću i alkoholizmom za šta mislim da je nevjerovatno, nevjerovatno hrabro”, istaknula je 35-godišnjakinja.

Adele je zahvalila pokojnom glumcu što je unio “toliko radosti” u njezin život, uprkos tome što je Perryja poznavala samo putem serije. Također je primijetila kako je Perryjev lik bio onaj najbitniji u njezinom djetinjstvu, a jedan od njezinih prijatelja “oponašao ga je odlično”.

 

“Radio bi to sve vrijeme da nas nasmije. Ako je neko od nas imao loš dan ili se osjećao potišteno, samo bi se pretvarao da je Chandler i oponašao ga”, prisjetila se. Dodala je kako je lik iz serije “puno napravio za nju” i nazvala ga “jednim od najboljih likova iz komedija ikada”.

U Melbourneu, pjevač Charlie Puth također je odvojio malo vremena tokom svog koncerta kako bi odao počast glumcu. U videu objavljenom na TikToku, pjevač je zajedno s publikom otpjevao pjesmu iz uvodne špice “Prijatelja” dok je on svirao klavir.

Mnoge zvijezde, fanovi i prijatelji reagirali su na vijest o glumčevoj iznenadnoj smrti odkako je objavljena u subotu. Detalji oko Perryjeve smrti još uvijek su nepoznati.

 

U nedjelju su izvori iz policije rekli TMZ-u da su u Perryjevoj kući pronađeni različiti lijekovi na recept, uključujući lijekove protiv depresije, anksioznosti i KOPB-a. Ilegalne droge, međutim, nisu pronađene u njegovom domu. Službeni uzrok smrti nije prijavljen.

 

Pročitajte još