Victoria Beckham najavila povratak trenda kojeg sve žene vole: Prikladan za svaku sezonu

Piše: I. H.

Victoria Beckham, popularna modna dizajnerica i nekadašnja članica grupe Spice Girls, oduvijek se izdvajala modnim stilom, a čini se da proteklih godina ne griješi.

Svaki njen stajling je prava modna inspiracija, a Victoria u svakoj prilici bira jednostavnost i kombinuje komade tako da od toga pravi malu umjetnost.

 

 

Najnoviji odjevni predmet gospođe Beckham o kojem se priča je predimenzionirana bijela košulja koja na prvi pogled izgleda kao da je pozajmljena iz muškog ormara.

 

Victoria je u pomenutom Netflixovom dokumentarcu nosila vrlo chic košulju dugih rukava i širokog kroja, bezvremenski komad koji je uvijek u modi, a svako malo postane prava modna opsesija.

 

Dok su ranije na revijama prestižnih modnih kuća dominirale elegantne i bajkovite haljine, u posljednje vrijeme su sve češće najzapaženije kombinacije čija je glavna zvijezda upravo bijela košulja. Jedan takav model nedavno je na reviji brenda Valentino nosila Kaia Gerber, u kombinaciji s farmerkama i baletankama.

 

Kako ističe Levi Palmer, jedan od osnivača londonskog brenda Palmer/Harding, klasična bijela košulja je komad koji su dame uvijek željele u svom ormaru, ali nisu uvijek mogle da pronađu pravi oversized model, pa su se služile ormarima svojih partnera.

 

“Naši kupci je vole jer ona ne zahtjeva previše razmišljanja o oblačenju ujutro”, kaže njegov partner Matthew Harding.  “To je poput uniformisanog odijevanja, ali s više individualnosti.”

 

Inače, Palmer ima i sjajan trik za sve koji obožavaju klasične bijele košulje, ali ne uživaju u peglanju – savjetuje da mokru košulju objesite na vješalicu i potom je razvučete.

 

“Tako nestaju svi nabori koji nastaju usred pranja. Taj izgled mi je draži nego savršeno ispeglan jer djeluje šarmantnije i nonšalantnije”, ističe on.

Pročitajte još