Messi na dodjelu Zlatne lopte došao s porodicom: Sinovi nogometne zvijezde na ceremoniju došli modno usklađeni

Piše: L. K. P.

Leo Messi na dodjelu Zlatne lopte došao je u pratnji supruge Antonelle i trojice sinova. Baš kao i prijašnjih godina, dječaci su na ceremoniju došli modno usklađeni – nosili su ista odijela. Samozatajna Antonella odlučila se za elegantnu crnu haljinu. Porodica nije skidala osmijehe s lica.

Messi je osvojio Zlatnu loptu, nagradu za najboljeg nogometaša svijeta u sezoni 2022./23. koju dodjeljuje France Football. Iza Messija su ostali Erling Haaland i Kylian Mbappe. Messiju je ovo osma Zlatna lopta u karijeri, čime je podebljao svoj rekord – idući najbolji je Cristiano Ronaldo s pet osvojenih nagrada. Messi je dosad Zlatne lopte osvajao 2009., 2010., 2011., 2012., 2015., 2019. i 2021. godine.

Samozatajna Antonella i Messi upoznali su se kada je on imao samo pet godina, a navodno su prohodali u srednjoj školi. Kruže priče da je Leo s devet godina htio da mu ona postane žena te da joj često pisao ljubavna pisma.

Antonella je studirala stomatologiju, od koje je odustala da bi upisala studij komunikologije. Na kraju je odustala i od toga i postala manekenka. U javnosti se pojavljuje rijetko i uglavnom odbija intervjue. Nije aktivna na Facebooku i Twitteru, a na Instagramu povremeno objavljuje fotografije s mužem i sinovima.

Prvog sina Thiaga dobili su 2012. godine, a tri godine kasnije rodio se Mateo. 2018. godine dobili su i trećeg sina Ciru. Vjenčali su se 2017. godine u rodnom Rosariju u Argentini, a detalje sa svadbe uspjeli su zadržati daleko od očiju javnosti.

Porodica trenutno živi u SAD-u gdje Messi igra za Inter Miami.

Pročitajte još