Asmira Mujić-Mašić iz Sarajeva napustila kuhinju MasterChefa: Jednim dijelom sam željela još ostati, jer znam da mogu puno više

Piše: L. K. P.

Bosanka Asmira Mujić-Mašić, sa adresom u Sarajevu jedanaesta je kandidatkinja koja je napustila kuhinju popularnog MasterChefa. U showu su je svi gledali kao majku, a svojom dobrotom i izraženim osjetilima za dobre okuse dospjela je do top 15 kandidata.

Međutim, ispadanje iz showa teško joj je palo.

– Prisjećam se zadnjeg stres-testa i razmišljam o tome da sam tada replicirala jelo prema okusima koje sam osjetila i kuhala po svom osjećaju bez detaljnog praćenja recepta, dobila bih na vremenu i sigurno imala sličniju repliku jela. Svi smo svjesni da je Masterchef natjecateljska igra i da je samo jedan pobjednik, ali u tim trenutcima teško je nositi se s emocijama. Možda sam jednim dijelom i željela ostati jer sam znala da mogu puno više, da imam znanja i umijeća koje nisam pokazala i mislim da sam izlazak upravo zato i doživjela vrlo emotivno. Ne smijemo dopustiti da nas uspjeh zavara, ali isto tako nas ni poraz ne smije baciti u očaj. Uostalom, neuspjeh je iskušenje koje uvijek prethodi uspjehu. Možda jednostavno taj dan nije bio moj dan, istakla je za hrvatske medije.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by MasterChef (@masterchefhr)

Kolegama koji su ostali zaželjela je samo jedno:

”Kolege kuhari, naoštrite noževe i pertle čvrsto vežite.”

Od svih kandidata najviše se sprijateljila s Antoniom Mikac.

U svom predstavljanju Asmira je rekla kako kod kuće voli uzgajati povrće i skupljati sjemena biljaka koje polako nestaju, a nas je zanimalo koja je najčudnija biljka koju trenutačno posjeduje.

– Trenutno mi cvjetaju Ceropegia sandersonii iz porodice Apocynaceae, koja nije ljekovita biljka, ali su cvjetovi u obliku malih padobranaca i prelijepi su. Zamislite kalupe za deserte u obliku neobičnih cvjetova. Desert u obliku cvjetova te biljke, koji izgledaju kao mali padobranci, bio bi sigurno pravi hit. Posut biljnim prahom u boji, fantastičnog cvjetnog okusa i mirisa, bio bi to desert za koji vrijedi umrijeti, predlaže daljnje ideje za desert.

Asmira ima tri kćerke, ali majčinim stopama neće krenuti nijedna.

”Moje kćerke vole kuhati, ali njihovi su interesi daleko od Masterchefa.”

Vedra Sarajka trenutno radi u kantini jedne IT firme, a evo i što izdvaja kao prednosti i mane toga posla i posla u kuhinji.

”Kuhinja Masterchefa zahtijeva kreativnost u momentu, brzinu i natjecateljski duh, pomalo sebičnosti, snalažljivost s ograničenim brojem namirnica i vremenom. Morate biti spremni nositi se s olujom svojih, ali i tuđih emocija, umorom i akcijom na zahtjev. Rad u kantini unaprijed je organiziran, pomalo monoton i fizički vrlo naporan.”

Pročitajte još