Ko će naslijediti ogromno bogatstvo zvijezde “Prijatelja”: Procjenjuje se na vrijednost od nekoliko miliona

Piše: I. H.

Od slavnog glumca opraštaju se kolege i fanovi širom svijeta.

Matthew Perry, slavna zvijezda “Prijatelja”, pronađen je mrtav u svojoj kući u Los Angelesu. Glumac je imao 54 godine, a njegov asistent pronašao ga je u subotu oko 16 sati u jacuzziju.

 

Iza sebe je ostavio ogromno bogatstvo koje se broji u milionima. Glumac je za svaku epizodu u 7. i 8. sezoni “Prijatelja” dobio 800 hiljada dolara, a za svaku epizodu 9. i 10. sezone i do milion dolara. Procjenjuje se da je za ulogu Chandlera Binga zaradio oko 90 miliona dolara.

 

Prema pisanju stranih medija, pretpostavlja se da je u trenutku smrti imao oko 120 miliona dolara. Uz to, Matthew Perry bio je poznat i na tržištu nekretnina u Kaliforniji pa je tako tokom 2015. i 2021. godine prodao čak četiri nekretnine od kojih je svaka vrijedila više od 10 miliona dolara.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Matthew Perry (@mattyperry4)

S obzirom na to da Matthew Perry nije imao djece i nije bio oženjen, svo bogatstvo pripada njegovim roditeljima, Joeu Bennettu Perryju (koji je i sam glumac) i majci Susan Langford.

 

Jednom prilikom glumac se dotakao škakljivog pitanja smrti.

“Kada umrem, znam da će se pričati samo o Prijateljima. I sretan sam zbog toga, sretan sam što sam napravio dobar posao kao glumac, ali kada umrem, volio bih da se više piše o tome koliko sam pomagao drugima”, izjavio je Matthew prije nekoliko godina.

Pročitajte još