Celine Dion s osmijehom na licu prvi put u javnosti nakon četiri godine: Bori se s teškom neurološkom bolesti

Piše: L. K. P.

Kanadska pjevačica Celine Dion, koja se dugo bori s teškom neurološkom bolesti, pojavila se prije nekoliko dana na hokejaškoj utakmici Montreal Canadiensa i Vegas Golden Knightsa u Las Vegasu, a fotografije i snimke tog događaja odmah su postale viralne.

– Sjajna posjeta na našoj utakmici u Vegasu jučer. Hvala Celine Dion na velikodušnosti. Cijeli tim je jako sretan što smo upoznali tebe i tvoju porodicu, napisala je na svom Instagram profilu Chantal Mashaby, voditeljica odnosa s javnošću kanadskog tima uz objavu zajedničke fotografije sa slavnom pjevačicom.

Nakon utakmice Celine se zaputila u svlačionicu, gdje je pozdravila igrače, a video snimka dobro raspoložene pjevačice oduševila je njene fanovr koji su već dugo zabrinuti za njeno zdravlje.

Claudette Dion, sestra muzičke dive proljetos je progovorila o zdravstvenom stanju, te izjavila da o njoj stalno brine njihova sestra Linda, koja je pjevačici stalno na raspolaganju i živi s njom u Las Vegasu. No, njene prognoze nisu bile optimistične, jer do tog trenutka liječnici nisu uspjeli pronaći učinkovitu terapiju za njen neurološki poremećaj – sindrom ukočene osobe.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by chantalmachabee (@chantalmachabee)

Dodala je kako Celine Dion ne gubi nadu, te da su joj odmor i povlačenje iz javnosti dobro došli, jer se prvi put nakon dugo vremena napokon – odmorila.

– Celine se uvijek forsirala do krajnjih granica, jer je uvijek željela biti najbolja i vrhunska, izjavila je.

O svojim zdravstvenim problemima slavna 55-godišnja pjevačica je progovorila sama, a zbog njih je odgodila svoju svjetsku turneju.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Céline Dion (@celinedion)

– Pozdrav svima, žao mi je što mi je trebalo toliko dugo da vam se obratim. Svi mi jako nedostajete i jedva čekam povratak na pozornicu. Kao što znate, moj život je oduvijek bio otvorena knjiga, pa ni sad ne želim ništa skrivati od vas. Već dugo se nosim sa zdravstvenim problemima, a liječnici su mi nedavno dijagnosticirali vrlo rijedak neurološki poremećaj nazvan “stiff person” sindrom ukočene osobe, koji pogađa jednog od milijun ljudi, izjavila je diva krajem prošle godine.

Kako je njena bolest rijetka i nedovoljno istražena, za nju nema pravog lijeka. Poznato je da najčešće napada žene u dobi od 30 do 60 godina, a simptomi su ukočenost i paralizirajuće grčenje mišića, koja može biti vrlo bolno.

Pročitajte još