Nju je ostavio trudnu zbog Šeherzade: Glumac koji je utjelovio lik Sulejmana Veličanstvenog ovoj glumici je slomio srce na sto komada

Piše: I. H.

Među najpoznatijim parovima u Turskoj svakako su Halit Ergenc i Berguzar Korel. Ovaj slavni par ima troje djece, kćerku Lejlu i sinove Alija i Hana, a razlika među njima je 12 godina.

Dobro je poznato da ih je spojio rad na seriji “Hiljadu i jedna noć”, gdje su odglumili likove Šeherezade i Onura, koja je i na našim prostorima bila veoma popularna, a skandali ih nisu zaobišli.

 

Ipak, njihova priča od početka bila je više nego burna. Naime, par se zaljubio u nezavidnim okolnostima na snimanju serije, jer su oboje bili zauzeti.

 

Halit je bio u braku sa 14 godina mlađom glumicom Gizem Sojsaldi, a i Berguzar je imala momka. Zbog velike strasti i privlačnosti koju nisu mogli da poreknu, Berguzar je raskinula vezu, a Halit je zatražio razvod od Gizem.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Gizem Erman Soysaldı (@gizoska)

 

Ipak, taj brak je završen i skandalom u to vrijeme, jer je Gizem, kako su pisali turski mediji, bila trudna. Ona je tada odlučila da abortira, a o ovome se pisalo i van turskih granica.

 

Halit i Gizem voljeli su se dvije godine, a upoznali su se u gradu Foči u Turskoj i odmah zaljubili jedno u drugo. Zaprosio je već mjesec dana nakon.

 

“Jela sam ribu na plaži u Foči sa prijateljicom. Halit je tu snimao film “Prva ljubav”, bio je sa ekipom sa seta. Konobar nam je prišao i rekao: Djevojke, Halit Ergenc i Halit Abi su ovdje i žele da vas upoznaju. Insistiraju na tome, nisam mogao da im kažem ne.”

Ispostavilo se da je Halitu takođe rekao da prijateljica i ja želimo da upoznamo njega”, ispričala je jednom prilikom ona.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Gizem Erman Soysaldı (@gizoska)

“Halit je prišao i sjeo za naš sto. Naravno, malo sam bila nervozna. Mislila sam: Kako se usuđuješ! No, bio je tako prijatan i drag. Tri sata smo proveli zajedno i zaljubili se.

 

Halit joj je tada promjenio sva dotadašnja vjerovanja i zaista je vjerovala da živi bajku. Kako je sama rekla, često joj se plakalo od sreće jer je Halit bio divan prema njoj i govorio da je najsretniji čovjek na svijetu jer je ona njegova supruga.

 

“Vjerovala sam da se neću udati do 30. godine, ali moj život se u trenutku promjenio”, rekla je Gizem.

 

Ipak, kada je u njihov život ušla Berguzar, svemu je došao kraj.

 

“Moj psihijatar kaže da je uništio mene kako bi zacijelio sebe. Nešto je morao žrtvovati i to je bio naš brak”, rekla je Gizem.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Gizem Erman Soysaldı (@gizoska)

“Plakala sam danima. Došao je u jednom trenutku i rekao: “Moja konačna odluka je razvod”, prisjetila se. Otkrila je da Halit nije htio dijete s njom i to je dodatno podstaklo da ode na pobačaj.

 

 

“Nisam htjela da rodim dijete u takvom okruženju”, rekla je Gizem. Kaže da novac nikad ne može nadoknaditi bol koju joj je Halit nanio, a nikad je nisu zanimali detalji odnosa s Berguzar i kada su tačno krenuli da se zabavljaju.

 

Nakon razvoda je samo jednom srela bivšeg supruga.

 

“Nazvao me i našli smo se i popili kafu. Još jednom je kasnije zvao. Ja ga nikad nisam zvala” zaključila je glumica, koja je od 2012. u braku s reditiljem Huseinom Karabejom i imaju sina.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Gizem Erman Soysaldı (@gizoska)

Pročitajte još