Zgodni vatrogasci izazvali oduševljenje: Pozirali za humanitarni kalendar kojim pomažu oboljeloj djeci i životinjama

Piše: I. H.

 

 

Ovih dana su najveću pažnju svjetske javnosti pokupili australijski vatrogasci sa fotografijama za kalendar za narednu godinu.

Vatrogasci su i ove godine pozirali za kalendar u humanitarne svrhe, a fotografije su oduševile brojne žene (a možda i muškarce) širom svijeta.

Vatrogasci su pozirali s mačkama, psima, konjima, pilićima, koalama… Sav prihod od prodaje ovih kalendara i ove je godine namijenjen različitim australijskim humanitarnim organizacijama koje brinu o djeci koja se bore s rakom, te udruženjima za zaštitu životinja.

 

Inače, još od 1993. godine australijski vatrogasci poziraju za kalendar od čije prodaje sav prihod ide u dobrotvorne svrhe. Prije tri godine počeli su s donacijama i za dobrotvorne organizacije u SAD-u zato što su Amerikanci 2019. i 2020. godine pomogli u spašavanju životinja tokom sezone šumskih požara u Australiji.

Osim toga, kako bi iskazali zahvalnost fanovima kalendara u Americi, u snimanje za kalendar 2024. godine uključili su dva američka vatrogasca i jednog iz Kanade.

 

Pročitajte još