Kim Kardashian na meti osuda zbog kostima njenog sina: Djeca u Palestini izgledaju ovako svakog dana

Piše: I. H.

Kim Kardashian suočila se sa negativnim reakcijama svojih fanova nakon što je postavila slike svog sina u kostimu povodom Noći vještica.

 

Naime, on se maskirao u “zombi verziju” fudbalera Neymara Juniora, a njegov prijatelj u Messija. No, ono što je bilo sporno jeste to što su bili prekriveni lažnom krvlju i ranama po tijelu, u fudbalskim dresovima s imenima na arapskom jeziku.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kim Kardashian (@kimkardashian)

“Tako Kim Kardashian misli da je zabavno i razigrano obući djecu u ovu odjeću za Noć vještica: povrijeđeni dječaci, krv svugdje, odjeća sa arapskim slovima na njima, iscjepane košulje. Nakon što je rekla da u potpunosti podržava izraelske akcije prema Palestincima, ova objava odražava njen bolesni mentalitet u ismijavanju ubistva više od 4.000 djece u  Gazi od strane izraelskih zračnih udara” napisao je jedan od pratitelja.

 

“Nisam sigurna kako mislite da je ovo prikladno s obzirom da je skoro 4.000 djece umrlo u Gazi i da zapravo izgledaju ovako? Neprihvatljivo, nije smješno. Vaša zemlja je prošla kroz genocid i često govorite o tome, šokirani smo što nemate srca za Palestince koji prolaze kroz isto”, napisala je jedna korisnica.

 

“Djeca u Palestini ovako izgledaju svakog dana”, “Bolesno i uznemirujuće. Kako možeš biti ovako hladnokrvna”, samo su neke od kritika upućenih Kardashian.

Pročitajte još