Espresso make up najlakši je način za postizanje sjajnog jesenskog izgleda

Piše: L. K. P.

Latte šminka je trend koji je bio popularan tokom prijelaza iz ljeta u jesen, ali ‘espresso šminka’ je tu da nam pruži dublji, tamniji izgled koji će nas odvesti u zimu, a savršena je ako volite tamnije jesenske lookove.

Latte šminka je zapravo šminka u boji kafe, a dovela je do izražaja smeđe boje toplih tonova, ali sada prelazimo na teritorij gorke čokolade i zrna tamne kafe.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by rhode skin (@rhode)

Hailey Bieber, koja nikada ne propušta isprobati nove beauty trendove, već je pokazala kako zna što će se nositi ove hladne sezone.  Svoja četiri Rhode Peptide Lip Tinta dovela je do savršenstva pri čemu je svaki dodirnuo drugu trendovsku estetiku.  Jedna od nijansa, Espresso, prozirna je tamnosmeđa koja je u jednakoj mjeri grungey i ugodna.

@daniellemarcan the grunge sister of the latte makeup #makeup #espressomakeup #beauty @L’Oréal Paris @YSL Beauty ♬ original sound – DANIELLE

Na TikToku #EspressoMakeup ima više od 52,3 milijuna pregleda, a Haileyino sjajilo za usne ističe se u masi. No, kreatorica TikTok sadržaja, Danielle Marcan, koja je objavila vlastito viđenje trenda, opisala ga je kao “grunge sestru latte šminke” u svom videu.

 

“Latte šminka je trenutno veliki trend, ali pokušajmo se našminkati u espresso stilu” rekla je u videu.

“Za ovaj izgled koža je demi-mat i prozirna. Fokus je na očima, ali želimo da koža bude ujednačena. Također puno bronzanja i konturiranja. Na ostatak lica ću samo nanijeti puder. Ali nemojte puno nanositi jer i dalje želite vidjeti ovaj sjaj, poput demi-mat završnice.”

 

“Sada ide zabavni dio, za oči, počet ćemo sa smeđom olovkom. Samo prijeđem preko polovice kapka i onda izblendam. Isto za donji kapak.  Zatim uzmite sjenilo u nijansi kakaa, a zatim ga namjestite i podignite do čela. Onda će vam trebati crna olovka.  Napravite potez na kraju oka i samo konturirajte oko. Dodajte ga i svojoj vodenoj liniji.  A onda ćemo to razmazati”, rekla je.

“Trebat će nam puno maskare”, dodala je koristeći Lancome Hypnose maskaru. “Za usne želim smeđu nijansu pa koristim svoju olovku za obrve i nude ruž za usne. I to je to, espresso šminka”, objasnila je Danielle.

Pročitajte još