Adrijana Kurtišaj-Bikić, jedno od omiljenih TV lica u BiH za “Azru”: Šta mi je najbitnije u životu

Piše: L. K. P.

Jedno od omiljenih TV lica u BiH Adrijana Kurtišaj-Bikić već neko vrijeme živi na relaciji Sarajevo – Frankfurt, gdje živi i radi njen suprug Adi Bikić. Lijepa voditeljica trenutno vodi i uređuje novu sezonu kulinarskog šoa za parove „Da, draga“ na OBN-u. A da li ona voli kuhati, kako se najbolje odmara, u čemu je tajna njenog savršenog izgledam te da li joj je suprug ljubomoran odgovorila je za „Azru“

– Volim kuhati. Moja majka je bila prva osoba koja me inspirirala svojim receptima. Kroz emisiju „Da, draga“ sam naučila neke zanimljive kuharske trikove koji olakšavaju i ubrzavaju proces pripremanja jela, istakla je.

Kako gledate na muškarce u kuhinji?

– Muškarci u kuhinji znaju biti nevjerovatno šarmantni,  a mnogi su danas čak bolji kuhari od žena. Oni  sve više preuzimaju glavnu riječ u kuhinji. Ja to mogu svjedočiti gledajući i upoznavajući kandidate koji kuhaju u mojoj emisiji.

Da li Vam je suprug ljubomoran?

– Moj suprug nije ljubomoran i to je pogotovo u poslu kojim se bavim itekako bitno. On je moja velika  podrška u svemu što radim i od njega sam naučila da su strpljenje i tolerancija ključni. Kada  je vaš partner osoba koja slavi vaše uspjehe zajedno s vama to je itakako dodatni izvor motivacije i sreće.

Koliko radite na sebi i koliko je važno da ljudi, osim na fizičkom izgledu, rade i na svojoj psihi?

– Psihičko zdravlje pogotovo u današnjem vremenu je jednako važna kao i fizičko. Kada smo psihički stabilni, to se automatski reflektuje  na naše samopouzdanje i samopoštovanje. Sasvim je normalno da se nekada ne osjećamo dobro i da nam treba ispušni ventil i punjenje baterija. Kada se desi taj dan, dam sebi oduška i izolujem se od svih negativnih utjecaja.

Kako se najbolje odmarate?

– Na nabolji način se opuštam i punim svoje baterije kada sam u Frankfurtu sa suprugom ili na nekom putovanju s obzirom da on kao i ja imamo dosta obaveza, ali i mogućnost da svako malo pobjegnemo negdje i da se odmorimo.

Otkrijte nam tajnu svog savršenog izgleda?

– Posao kojim se bavim 20 godina je jedan od ključnih faktora koji utječu na brigu o izgledu i ja sam jednostavno tako programirana. Balans je zaista najbitniji. Pravilna kombinacija nekoliko ključnih faktora koji uključujući zdrav način života, pravilnu njegu kože i tijela, samopouzdanje i samosvjesnost je ono što se na svakoj osobi itekako primijeti.

Pročitajte još