Ovo je omiljena metoda opuštanja Kate Middleton

Piše: L. K. P.

Kupanje u hladnoj vodi za mnoge na zvuči primamljivo, no ovo je omiljena metoda opuštanja princeze od Walesa, Kate Middleton

Iako su dobro poznate zdravstvene dobrobiti kupanja u hladnoj vodi, kao i tuširanja, za mnoge to ne zvuči baš jako privlačno, posebno tokom hladnijih mjeseci.

Poznato je da su princ i prineza od Walesa posvećeni zdravom načinu života koji podrazumijeva zdravu prehranu i tjelovježbu, a to su prenijeli i na svoje mališane.

No Kate Middleton, jedna od najpopularnijih članica engleske kraljevske porodice, velika je ljubiteljica upravo opuštanja u hladnoj vodi, ali i sportova poput trčanja, plivanja, tenisa…

Princeza od Walesa nedavno je učestvovala u emisiji ‘The Good, The Bad & The Rugby’ zajedno sa svojim suprugom princom Williamom i princezom Anne, a tokom snimanja u dvorcu Windsor otkrila je da se nimalo ne boji uroniti u hladnu vodu – ona to zapravo obožava.

– Kao porodica vrlo smo aktivni. Ja jako volim plivati. Što hladnija voda to bolje. I to do točke kada William kaže ‘ti si luda, rekla je hrabra princeza uz smijeh.

I nije jedina…

Mnogi slavni dijele jednaku ljubav prema plivanju u hladnoj vodi.

Gwyneth Paltrow, Lady Gaga i Madonna samo su neke od slavnih osoba kojima nema ništa draže nego uroniti u hladan bazen. Postoje naučno potkrijepljene dobrobiti princezine navike, koje uključuju smanjenje tjeskobe, pomoć u borbi protiv simptoma depresije i jačanje imunološkog sustava.

Temperatura može varirati od 5 do 15 stepeni Celzijevih, a plivanje u hladnoj vodiima sličnan efektu kakve imaju hladne, odnosno ledene kupke koje su u posljednjih nekoliko godina veliki wellnes hit.

Pročitajte još