Pamela Anderson o pojavljivanju bez šminke: Nisam znala da će to iko primijetiti

Piše: L. K. P.

Pojavljivanje Pamela Anderson na Sedmici mode u Parizu izazvalo je lavinu reakcija.

– Kod kuće sam bez šminke, pa zašto ne i na Sedmici mode u Parizu? Zaista nisam znala da će to iko primijetiti, ali drago mi je da je to postala pozitivna poruka, rekla je za People u novom intervjuu.

U svojim je dvadesetim godinama poznata plavuša živjela trpeći brojne predrasude o plavušama, a često se susretala i sa seksualnim uznemiravanjem. O svemu je progovorila u svojoj autobiografiji u kojoj je ispričala kako se nosila s titulom seks simbola.

Danas Anderson živi meditirajući i uzgajajući vlastitu hranu, a takav smirujući način života naveo je da shvati starenje i promjenu izgleda kao dio života. Upravo takvim razmišljanjem došla je do zaključka da se žene ne bi trebale sramiti svojih bora.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Vogue France (@voguefrance)

– Uzaludna je jurnjava za mladošću. Sve što možemo učiniti je prigrliti ono što jesmo u trenutku u kojem jesmo, i biti u redu s time gdje nam sada noge stoje’, rekla je Anderson.

Njezinu hrabru odluku da na najvažniji modni događaj dođe posve prirodnog look-a pohvalili su mnogi, među kojima je i Jamie Lee Curtis koja nije skrivala oduševljenje:

– Pamela Anderson stigla je na Sedmicu mode, na kojem se uvijek puno očekuje od žena, i zauzela svoje mjesto u publici bez ikakve šminke na svom licu. Toliko sam impresionirana, ali i potresena ovim činom njezine hrabrosti i pobune, komentirala je glumica.

Uprkos brojnim estetskim operacijama, Anderson je sada zauzela stav da je posve u redu biti ‘ogoljena’ lica, iako to ne znači da se zauvijek pozdravila s kozmetičkim preparatima: ‘Ne protivim se tome, samo ne želim igrati igru. I bio je dobar osjećaj pogledati se u ogledalo i reći: ‘Dobro sam i ovako”, rekla je zvijezda Spasilačke službe.

Pročitajte još