Princ Harry ne želi doći na proslavu očevog 75. rođendana: Pomirenja nema na vidiku

Piše: L. K. P.

U domu britanskog kralja Charlesa III, raskošnoj londonskoj palači Clarence, 14. novembra priprema se proslava njegovog 75. rođendana, a sigurno je da na njoj neće prisustvovati njegov mlađi sin, princ Harry.

Iako je odbjegli vojvoda od Sussexa dobio poziv za slavlje, kako tvrde izvori za Daily Mail, dolazak u London ne pada mu na pamet. Navodno se odnosi između njega i oca nimalo nisu popravili pa se tako nisu vidjeli ni kada je princ početkom septembra bio u britanskoj prijestolnici kako bi odao počast pokojnoj baki, kraljici Elizabeti II na prvu godišnjicu njene smrti.

Naime, tada je Charles s Camillom bio u škotskoj rezidenciji u Balmoralu gdje je kraljica i preminula i uputio mu je poziv da mu se pridruži, no on je to odbio i baki se naklonio na njezinom odru u kapelici u sklopu Buckinghamske palače. Tako je Harry u samo dva mjeseca odbio dva očeva poziva da se sretnu i bar malo izglade razmirice. A njih ima uistinu mnogo. Možda je i ovaj poziv za rođendan samo forma bez iskrene želje, je kraljevska palača nije službeno niti spomenula, niti princu Harryju 15. septembra čestitala njegov 39 rođendan.

Raskol u kraljevskoj porodici krenuo je kada su Harry i Meghan odlučili napustiti službene dužnosti u kraljevskoj obitelji i preseliti se u Ameriku. Dodatno ulje na vatru dolili su intervjuom koji su dali Oprah Winfrey, a Harryjevi memoari Spare tu su vatru samo rasplamsali. Navodno je Charlesa uvrijedilo i kako je njegov sin opisao njegovu ljubljenu Camillu ustvrdivši da je današnja britanska kraljica – pratilja proračunata i da je ona ta koja je mnoge dvorske tajne koje su se ticale njega i njegovog brata Williama otkrivala medijima.

Pročitajte još