Pogledajte kako izgleda stariji brat Cristiana Ronalda: Spasio ga kad je bilo najteže

Piše: I. H.

Brat slavnog nogometaša Cristiana Ronalda, Hugo Aveiro ovih se dana našao u centru pažnje i to zbog raskošne proslave 25. godišnjice braka na Madeiri.

 

48-godišnji Hugo i njegova supruga Rubina proslavili su godišnjicu na svečanoj ceremoniji u crkvi u Funchalu gdje su zapravo obnovili bračne zavjete. Rubina je tom prilikom zablistala u pripijenoj vjenčanici s dubokim dekolteom, dok je Hugo, koji inače vodi Rolandov muzej na portugalskom otoku, izgledao elegantno i svečano u svjetlo-sivom odijelu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Elma Aveiro (@elma_oficial)

Cristiano se na svečanosti nije pojavio, no uprkos tome bratu je poslao video poruku u kojoj je čestitao njemu i njegovoj ljepšoj polovini.

Cristianova starija sestra Elma, koja je inače influenserica sa 677 hiljada pratitelja, podijelila je fotografije i dio atmosfere s porodičnog slavlja.

 

“Moje srce to ne može podnijeti. Moja porodica, moji ljudi, ljubav iznad svega”, napisala je Elma u emotivnoj objavi na Instagramu.

 

 

Ronaldo je inače ostao blizak sa svojom braćom i sestrama, koji još uvijek žive u Portugalu. Poznato je kako je pomogao Hugi u borbi protiv ovisnosti od alkohola i droge, uključujući i plaćanje boravka na odvikavanju.

 

“Nema sumnje da je njegov novac pomogao spasiti Hugu. Stvari su mogle ispasti puno drugačije da Cristiano nije postao nogometaš”, izjavila je njihova majka Dolores za Daily Record 2007. godine.

 

U Ronaldovoj porodici postoji historija ovisnosti, a kada mu je bilo 20 godina izgubio je oca Dinisa.

 

“Cristiano je vidio šta piće i droga mogu učiniti ljudima koji su mu bliski i to je jedan od razloga zašto je postao ono što je danas. Ono što se dogodilo našoj porodici objašnjava zašto Cristiano nema poroka. Ne puši i ne pije. Njegova ovisnost je nogomet. Dinis je rano preminuo zbog čega je Cristiano bio očajan jer su bili vrlo bliski. Voljela bih da je još uvijek tu da vidi igrača kakav je danas. To je jako tužno”, zaključila je Ronaldova majka.

Pročitajte još