Sylvester Stallone progovorio o smrti sina koji je umro u 36. godini

Piše: L. K. P.

Na Netflixu je prikazan dokumentarni film o životu legendarnog  Sylvestera Stallonea. Vjerojatno najpoznatijih filmski sportski junak u povijesti pričao je o svom odrastanju, kompleksnom odnosu s ocem, te putu od trnja do holivudskih zvijezda, a dotakao se i odnosa sa sinom Sageom Stalloneom

Stallone je rijetko komentirao smrt Sagea, koji je preminuo u 36. godini zbog ateroskleroze koronarne arterije, koja je uzrokovala srčani udar (prvi izvještaji su naslućivali da je povezano s drogom). Glumac je sada dao rijetke i iskrene komentare o sinu u svom dokumentarcu ‘Sly’.

Jedna od sekvenci u Netflixovom dokumentu koji je režirao Thom Zimny, ​​prikazuje snimke Sagea u 14. godini, kad glumi Roberta, sina Rockyja Balboe u ‘Rockyju V’. Priča tog ‘nastavka’ iz 1990. usredotočena je na Rockyjev težak odnos sa svojim djetetom jer smatra da Rocky provodi mnogo više vremena trenirajući s boksačem Tommyjem (Tommy Morrison) nego sa svojom porodicom uključujući suprugu Adrianu (Talia Shire).

Na pitanje podsjeća li ga radnja filma na njegov odnos sa Sageom u stvarnom životu, glumac je kazao:

„Nažalost, da. Pokušavam uzeti nešto što bih zapravo volio da sam učinio u stvarnom životu, ali nisam to mogao učiniti. I tako bih prilično često to radio teatralno, magično. Puno toga je istina. Nažalost, kad stavite stvari ispred svoje obitelji, posljedice su prilično radikalne i razorne.“

Dokumentarac prikazuje i scene s premijere ‘Rockyja V’ gdje glumac priča o očinstvu dok je stajao sa svojim sinom. ‘Postoji rečenica u filmu: ‘Tako mi je drago što se rodio jer sada mogu živjeti kroz tvoje oči.’ Mislim da je to ono što očevi traže od svoje djece. To je produžetak, djelić besmrtnosti. Sve dok je on živ, tvoje sjećanje će uvijek biti živo, da si učinio nešto dobro. Mislim, nadaš se tome’, izjavio je.

Podsjetimo, 77-godišnji Stallone je sina imao s bivšom suprugom Sashom Czack, s kojom ima i 44-godišnjeg sina Seargeoha Stallonea.

Pročitajte još