Samo ova četiri zavodnika su dvaput dobiti titulu najseksi muškarca na svijetu

Piše: L. K. P.

Američki magazin People ove je godine najseksepilnijim muškarcem svijeta proglasio Patricka Dempseyja. Šarmantnom glumcu, koji je kao neurohirurg u popularnoj seriji “Uvod u anatomiju” dobio nadimak McDreamy, za razliku od ostalih slavnih kolega, titulu najseksi frajera dobio je tek u 58 godini.

Naime, časopis People s izborom najseksepilnijeg muškarca godine počeo je još 1985. godine. Prvi osvajač titule bio je tada 29-godišnji Mel Gibson. Naravno, nosilac ove titule morao je imati i neki zapaženi filmski uspjeh (iza Gibsona su bile globalne kino uspješnice poput ‘‘Mad Maxa‘‘ i ‘‘Godine opasnog življenja‘‘), a magazinu je to bio dobar povod za atraktivnu naslovnicu i naravno – dobru prodaju.

Tako su se do danas zaredali razni tipovi muškaraca, neki čak nisu ni pripadali filmskom svijetu poput Johna Kennedyja Jr., sina pokojnog američkog predsjednika i slavne Jackie O., koji je bio predmet žudnje miliona Amerikanki. Izdavači su se njegovim izborom pravdali vrlo jednostavno – lijep je kao grijeh, član je dinastije Kennedy i ima auru koja osvaja sve u njegovoj blizini. A titulu je ponio i osebujni Nick Nolte kojemu bi se mogli ‘prišiti‘ razni epiteti, ali teško onaj najseksi muškarca na svijetu. Izborom se tada začudio i sam glumac misleći da se radi o zabuni ili neslanoj šali. A jednako tako iznenadio se i Harrison Ford koji je proglašen najseksi muškarcem kao 56-godišnjak. Kada su mu javili da je pobijedio konkurenciju, komentirao je – ‘‘Ja se uopšte ne osjećam seksi, a imam i prilično distanciran odnos s ogledalom.‘‘

Titule su kroz ovih skoro četrdeset godina ponijeli i Ben Affleck, Pierce Brosnan, Jude Law, Matthew McConaughey, Hugh Jackman, Ryan Reynolds, Denzel Washington, Bradley Cooper, David Beckham, Dwayne ‘‘The Rock‘‘ Johnson, Idris Elba, John Legend…, a samo četvorici ljepotana to je uspjelo dva puta.

To su, kako neki komentiraju, očekivano Brad Pitt i George Clooney, potom Johnny Depp i Richard Gere. Doduše Gere je prvu titulu ponio zajedno s tadašnjom suprugom, modelom Cindy Crawford, kao najseksi par godine.

Pitanje je da li su ova četvorica baš toliko seksi da su dva puta zaslužili titulu, no to se naravno, događalo u doba njihove najveće slave i filmskih uspješnica. A izdavači People magazina otkrili su da i njih četverica na naslovnici uvijek dobro prodaju njihovu novinu, naročito šarmantni Clooney čiji šarm i seksepil nisu umanjile godine kao ni sretan brak s lijepom advokaticom Amal.

Pročitajte još